Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΜΙΛΟΥ BWLING ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Προς όλα τα μελη και αθλητές του ομίλου μποουλινκ Αλεξανδρούπολης

Την δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.45 μμ θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση σε αίθουσα του ξενοδοχείου ‘ΝΕΦΕΛΗ’ 3ο χιλ αλεξανδρουπολης κομοτηνης
ΘΕΜΑ..
Εκλογές για νέο Δ/Σ Προγραμματισμός νέας αγωνιστικής σαιζόν 2009-2010

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ EVROSPOWER.GR ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΕΒΡΟΣ POWER.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,
OI ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΣ POWER

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡ. ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ

Το ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ» ξεκινά μια προσπάθεια διάσωσης και αυθεντικής διδασκαλίας των παραδοσιακών χορών τόσο της Θράκης όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Στα πλαίσια λοιπόν του καταστατικού σκοπού του δημιουργεί τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακών χορών, κάθε ηλικίας και χορευτικής εμπειρίας, τα οποία θα διδάσκονται από επίλεκτους και καταξιωμένους στο χώρο της παράδοσης χοροδιδασκάλους. Θα λειτουργήσουν από 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 :
ΤΜΗΜΑΤΑ: ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΔΕΛΗΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ 6973464530
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ 6945269760
ΤΟΜΠΑΪΔΟΥ ΕΛΣΑ 6948750994

πηγη: group facebook: ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο ταυτόχρονα!


Συνήθως ο Αύστουστος έχει δύο πανσελήνους, αλλά φέτος στις 27 του μηνός θα συμβεί το σπάνιο φυσικό φαινόμενο, ο ουρανός να εμφανίσει δύο φεγγάρια ταυτόχρονα!
Είναι κάτι που γίνεται σπάνια.

Στις 27 Αυγούστου 2009, λοιπόν, 30 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, κοιτάξτε στον ουρανό.
Ο πλανήτης Άρης θα είναι πολύ λαμπερός. Και το ίδιο μεγάλος όπως και το Σελήνη, παρόλο που ο Άρης θα βρίσκεται 34,65 εκατομμύρια μίλια μακριά από την γη.

Εμείς με γυμνό μάτι θα βλέπουμε σαν να υπάρχουν στο στερέωμα δύο φεγγάρια μαζί.
Η επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι το έτος 2287 και το …πιθανότερο είναι να μη ζούμε.
Συνεπώς, φέτος, πρόκειται για τη μοναδική ευκαιρία να το δούμε.

ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ:

142 ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) 18070
302 IATPIKHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) 19006
290 ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΝΕTΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) 17577
160 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ) 16842
212 ΔΑΣ/ΓΙΑΣ & ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΦΥΣ. ΠΟΡΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ) 10228
353 ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ) 11835

ΤΟ EVROSPOWER.GR ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ.

ΚΑΛΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ


O νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης μιλάει στο «A•Κυνήγι» για τη μεγαλύτερη γιορτή κυνηγιού στην Ελλάδα και όλα όσα πρέπει να συμβούν για να γίνει θεσμός.

Αναδημοσίευση από: Α-Κυνήγι

Συνέντευξη στον Γιώργο Αποστολόπουλο

Ποιος είναι ο λόγος για μια Γιορτή Κυνηγιού στον Έβρο;
Είναι γεγονός ότι στον Έβρο, χωρίς να το επιδιώκουμε, δημιουργούμε γεγονότα που πάνω τους στρέφει το βλέμμα της όλη η Ελλάδα, όπως το Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης, το Φεστιβάλ Νέων στον Άρδα ή το Τρένο του Πολιτισμού. Τώρα ήρθε η σειρά της γιορτής κυνηγιού που διοργανώνουμε στο Μεγάλο Δέρειο. Η μεγάλη μας αγωνία για την αξιοποίηση των δεδομένων του νομού και την ανάδειξη του
ίδιου του τόπου μας οδηγεί στην αναζήτηση ανάλογων δράσεων και δραστηριοτήτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση στόχος μας είναι η τουριστική προβολή και ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής, του ορεινού όγκου του Μεγάλου Δερείου.

Τι αντίκτυπο είχε η γιορτή τοπικά;
Η γιορτή αγκαλιάστηκε από όλους τους κατοίκους του Έβρου, κυρίως από την τοπική κοινωνία, που την είδε σαν μια δική της γιορτή, τους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης και τους εκθέτες που μας εμπιστεύθηκαν και πήραν δυναμικά μέρος. Ήταν συγκλονιστική η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου. Στη διάρκεια της περσινής γιορτής την επισκέφθηκαν περισσότερα από 15.000 άτομα!

Συνάδει η γιορτή με την προστασία του περιβάλλοντος; Υπάρχουν αντιδράσεις και πώς τις αμβλύνετε;
Είναι γεγονός ότι οι κυνηγοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ συμβάλλουν στην προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου της χώρας. Ο κυνηγός αγαπά το περιβάλλον, αγαπά τη φύση και την προστατεύει. Κι αυτή την ευαισθησία του τη δείχνει σε όλα τα επίπεδα. Πέρα όμως από την προστασία του περιβάλλοντος, τους κυνηγούς του Έβρου τους είχαμε δίπλα μας όπου τους χρειαστήκαμε, σε θέματα πολιτικής προστασίας. Στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στα χιόνια οι κυνηγετικοί σύλλογοι του νομού λειτούργησαν ως εθελοντικές ομάδες, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπό τους. Στο πλαίσιο αυτό της συνεργασίας μας αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε τη γιορτή κυνηγιού. Στο Δέλτα του Έβρου συνυπήρχαν άνθρωποι, φυτικό και ζωικό βασίλειο. Αυτό συνεχίζεται έως σήμερα. Η ανθρώπινη παρουσία λειτουργεί θετικά για την προστασία του περιβάλλοντος. Εκτιμώ ότι η ΚΥΑ θα έπρεπε να λάβει υπόψη της τη σημαντική παρουσία των κυνηγών, των ψαράδων, των κτηνοτρόφων και των γεωργών.

Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος;
Η φετινή γιορτή κυνηγιού, που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός, θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Αυγούστου και πιστεύουμε ότι θα είναι ακόμη καλύτερη, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, διαγωνισμούς, μουσικές βραδιές. Το πρώτο βράδυ των εκδηλώσεων θα είναι αφιερωμένο στο θρακιώτικο παραδοσιακό τραγούδι και θα πάρει μέρος το συγκρότημα του Θρακιώτη καλλιτέχνη Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη, ενώ το δεύτερο βράδυ είναι αφιερωμένο στο λαϊκό τραγούδι, με τη συμμετοχή του Χρήστου Νικολόπουλου και του Κώστα Μακεδόνα. Κυνηγοί από τον Έβρο, τη Θράκη, απ’ όλη την Ελλάδα, αποκτούν ένα νέο τουριστικό προορισμό.

Είστε σαφώς με τους κυνηγούς και τους κυνηγετικούς συλλόγους. Υπάρχει το ρίσκο του πολιτικού κόστους;
Οι κυνηγοί και οι κυνηγετικοί σύλλογοι λειτουργούν νόμιμα και ακολουθούν τις αποφάσεις των υπουργείων. Αυτή η νόμιμη λειτουργία πιστεύουμε ότι έχει αποτέλεσμα την προστασία του περιβάλλοντος από λαθραία θήρευση. Είμαι της άποψης ότι ο πολιτικός πρέπει να τολμά να αναζητεί αποτέλεσμα. Όλοι μπορούμε να ζήσουμε με τον αντίστοιχο σεβασμό στον άλλο.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ...







ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΣ POWER

"ΟΧΙ" ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ



Τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για τα ελληνικά δάση και σε πολλές περιοχές να απειλείται ακόμα και η ύπαρξή τους. Οι περισσότερες πυρκαγιές στα δάση είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας.
  • Πέταμα αναμμένων τσιγάρων και σπίρτων.
  • Απρόσεκτο άναμμα και εγκατάλειψη εστιών φωτιάς μέσα ή κοντά σε δάση.
  • Καθάρισμα χωραφιών με τη χρήση φωτιάς και χωρίς τη λήψη των κατάλληλων προληπτικών μέτρων.
  • Κάψιμο βοσκοτόπων.
  • Εγκατάλειψη και κάψιμο σκουπιδιών .
  • Σπινθήρες μηχανημάτων.
  • Κάπνισμα μελισσών κλπ
















Η καταστροφή του δάσους από πυρκαγιά δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρηματική αξία, αλλά οι οικολογικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συνέπειες είναι
ανυπολόγιστες. Συχνά, όμως, πέρα από την καταστροφή των δασών έχουμε και τεράστιες υλικές ζημιές σε κατοικημένες περιοχές ή άλλες εγκαταστάσεις και ανθρώπινες δραστηριότητες.

Για την σωτηρία των δασών μας από τις πυρκαγιές, απαιτείται η συμβολή και η βοήθεια όλων μας.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Μοσχάρι ή χοιρινό με δαμάσκηνα και κυδώνια

  • 1 κιλό μοσχάρι ή χοιρινό χωρισμένο
    σε κομμάτια
  • 5 κρεμμύδια (φέτες φέτες)
  • 1 φλιτζάνα ντομάτα
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 10-15 δαμάσκηνα (πλυμένα και
    μουσκεμένα)
  • 2 μεγάλα κυδώνια (σε κομμάτια)
  • 2-3 πατάτες, κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κρέας με πολύ λίγο νερό.
Σωτάρουμε τις πατάτες, και μετά τα κυδώνια.
Σωτάρουμε χωριστά το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κρέας συνεχίζοντας το σωτάρισμα για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τις πατάτες, τα κυδώνια, τα δαμάσκηνα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό και τα βράζουμε για μισή ώρα σε
χαμηλή φωτιά. Σερβίρεται με κουσκούσι.

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ


Ήταν η πρωτεύουσα της μεγάλης και εύφορης πεδιάδας των Οδρυδών. Σύμφωνα με την απογραφή του 1920 ήταν έδρα της «Γενικής Διοικήσεως» Θράκης με κατοίκους 49.170. Από τον ρωσοτουρκικό πόλεμο και μετά το 1988-90 έχει κατοίκους 135.000. Αργότερα όμως ο το 1912, ο πληθυσμός της Αδριανούπολης μαζί με τα προάστια Κιρισχανέ, Κιγίκιο και Ιλδιρίμι ανέρχεται σε 101.000 κατοίκους, με 43.000

Μία πόλη, κορυφογραμμή στην πορεία και την ιστορία του Ελληνισμού. Ρίζα του Θρακικού Ελληνισμού. Μητέρα πόλεων της σύγχρονης Ελληνικής Θράκης. Μία πόλη αστραφτερό κόσμημα στα χρονογραφήματα και τις μυθιστορίες, ζώνη πλήρης διαμαντιών, περασμένη στη μέση των Θρακών, βραχιόλι στους καρπούς των ηρώων. ‘Ελληνες, 38.000 Τούρκους, 12.000 Ισραηλίτες, 4.000 Αρμένιους και 4.000 Αθίγγανους, Βουλγάρους και Ευρωπαίους.


ΙΣΤΟΡΙΑ

Στα μονοπάτια του πολέμου - Η Αδριανούπολη, χτισμένη από τον Αδριανό το 125 μ.Χ. στη θέση της Θρακικής πόλης Ουσκαμάδα, είδε να περνούν οι στρατιές προς την Ανατολή ή τη Ευρώπη, που κατέστρεφαν όσα πλούτη είχε συσσωρεύσει το εμπόριο και η κατασκευή των όπλων. Οι μάχες που έγιναν εκεί και οι λεηλασίες που ακολούθησαν είναι πολλές:

323: Ο Μέγας Κωνσταντίνος απωθεί προς το Βόσπορο τον συναυτοκράτορα Λικίνιο

378: Ο αυτοκράτορας Ουάλης ηττάται από τους Γότθους

586: Οι ‘Αβαροι πολιορκούν την πόλη, αλλά δεν την αλώνουν

814: Οι Βούλγαροι παίρνουν εκδίκηση για την αποτυχία τους εναντίον της Κωνσταντινούπολης, λεηλατώντας την

922 και 1022: Οι Βούλγαροι ξανάρχονται.

1101 και 1147: Οι Σταυροφόροι, καθ’ οδόν προς την Παλαιστίνη, τη λεηλατούν

1204: Οι Λατίνοι της 4ης Σταυροφορίας την κυριεύουν, αλλά τη χάνουν μετά από ένα χρόνο

1360: Οι νικημένοι Βυζαντινοί εγκαταλείπουν οριστικά την πόλη στους Τούρκους

Προσωρινή πρωτεύουσα.- Ο σουλτάνος Μουράτ Α’ το 1367 μετέφερε εκεί το σεράι του (χαρέμι και ανάκτορο). Ο Βαγιαζίτ ο Κερευνός και ο Μουράτ Β’ κόσμησαν την πόλη με μνημεία και τη χρησιμοποίησαν ως βάση για τις επιχειρήσεις τους κατά της Κων/πολης. Η πολύχρονη αγωνία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας έληξε το 1453 με την άλωση της Πόλης, η οποία το 1458 ορίστηκε πρωτεύουσα. Η επέκταση προς την Ευρώπη αποτελούσε μία από τις κύριε βλέψεις των σουλτάνων και η Αδριανούπολη ήταν ο ιδανικός τόπος συγκέντρωσης των στρατευμάτων πριν από κάθε εκστρατεία. Συχνά οι σουλτάνοι μετέφεραν στην πόλη την αυλή τους ακολουθούμενη από τους ξένους πρεσβευτές που ήταν διαπιστευμένοι στην Πύλη, όπως ο ιππότης Χάσσεϋ, πρεσβευτής της Αγγλίας, που ετάφη εκεί το 1681.

Η παρακμή της πόλης.- Η παρακμή της συνέπεσε με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την τύχη των όπλων της στην Ευρώπη. Έκτοτε, η Αδριανούπολη έγινε πεδίο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των Τούρκων, Ρώσων και Βουλγάρων. Σε αυτή συνήφθη και η περίφημη συνθήκη της Αδριανούπολης (1829), τη χρονιά της κατάληψης της πόλης από τους Ρώσους, που καθιέρωσε την ανεξαρτησία της Ελλάδας και την απελευθέρωση διαφόρων ηγεμονιών του Δούναβη.

Μετά το Ρωσοτουρκικό πόλεμο (1877-1878) κατά τον οποίο π Μεγάλος Δούκας Νικόλαος έφτασε μέχρι τον Αγιο Στέφανο (Γιεζίλκιοϊ),στις πύλες της Κων/πολης, το Συνέδριο του Βερολίνου επέστρεψε την Αδριανούπολη στους Τούρκους. Ο Β’ Βαλκανικός Πόλεμος επέτρεψε τους Τούρκους να ανακτήσουν την Αδριανούπολη που την είχαν χάσει στη διάρκεια του πρώτου πολέμου (1912-19132)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Η Κουμχουριέτ Μεϊντάνι, ή πλατεία της Δημοκρατίας, αποτελεί το κέντρο της πόλης, απ’ όπου μπορεί κανείς να πάει προς όλες τις κατευθύνσεις για να επισκεφθεί την Αδριανούπολη, σήμερα Εντίρνε. Φτάνοντας στην πόλη από την γέφυρα του Τούντζα βλέπουμε να διαγράφεται η γραμμή του ανατολικού μετώπου του τείχους του Αδριανού κατά μήκος της οποίας βρίσκονται τα κυριότερα εστιατόρια. Φτάνοντας στην πλατεία παρατηρούμε, απέναντί μας, τους μιναρέδες του Ουξερεφελί τζαμί, αριστερά ένα γωνιακό πύργο του τείχους της αρχαίας πόλης, που ονομάζεται πύργος του ρολογιού, και δεξιά το δρόμο για την Κων/πολη (Ισταμπούλ). Σε μεγάλη απόσταση φαίνονται οι τέσσερεις μιναρέδες του Σελεμυέ τζαμί, του πιο επιβλητικού και ενδιαφέροντος μνημείου της πόλης.

Το τείχος της ρωμαϊκής πόλης, χτισμένο από την εποχή του Αδριανού, παρουσιάζει το σχήμα ενός παραλληλόγραμμου, του οποίου ο πύργος (του ρολογιού), ξαναχτισμένος από τον αυτοκράτορα Ιωάννη τον Κομνηνό το 1123, καταλαμβάνει τη βορειο-ανατολική γωνία, ενώ η κάθε μια από τις τρεις άλλες γωνίες ενισχύεται από ένα κυκλικό προμαχώνα, εκτός από το νοτιο-δυτικό μέρος όπου ένας δεύτερος πύργος χτισμένος στην όχθη του ποταμού και συνδεδεμένος με το γωνιακό πύργο, έφραξε την παραλία της αριστερής όχθης του Τούντζα. Το βόρειο μέρος του τείχους, που ξεκινάει από τον πύργο του ρολογιού με κατεύθυνση τον Τούντζα, είναι καλύτερα διατηρημένο στο δυτικό τμήμα του. Μία επιγραφή του πύργου του ρολογιού, αφιερωμένη στον Ιωάννη Κομνηνό, καταγράφει τις επισκευές που εκτελέστηκαν το 1123. Οι πύλες των τειχών δεν έχουν ανακαλυφθεί ακριβώς , αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι η είσοδος της μεγάλης οδού του παζάρ Αλή Πασά, που βρίσκεται στη μέση του Σαρατσιλάρ Καντεσί, είναι μία από αυτές. Αυτή η μεγάλη οδός, καλυμμένη από μια στοά, διασχίζει την περιοχή ενός παζαριού.

Το Ουξερεφελί τζαμί είναι με τέσσερις μιναρέδες, από τους οποίους ο ένας είναι στριφτός και ένας άλλος εφοδιασμένος με χαμάμ, έργο του Σινάν (ΧVI αιω.), που επισκευάστηκε πρόσφατα. Αυτό το τζαμί, τελειωμένο το 1477, επί βασιολείας Μουράτ ΙΙ, έχει μια αίθουσα προσευχής, σκεπασμένη με ένα τρούλο 23 μ. διαμέτρου, που στηρίζεται σε ένα εξαγωνικό τύμπανο, πάνω σε δύο πλάγιους τοίχους και δύο εξαγωνικές μασίφ κολώνες. Από το κυρίως τζαμί προηγείται μία αυλή με εσωτερική στοά σκεπασμένη από τρούλους. Στη μέση της αυλής βρίσκεται ένα συντριβάνι ή πηγή για την κάθαρση . Στο πρωτότυπο, το τζαμί είχε μόνο ένα μιναρέ, αυτόν της βορειο-ανατολικής πλευράς, με δύο γαλαρίες. Οι τρείς άλλοι μιναρέδες χτίστηκαν μεταγενέστερα και ο ένας απ’ αυτούς, αυτός με τις τρείς γαλαρίες, έδωσε στο μνημείο το όνομά του Ουξερεφελί Τζαμί ή τζαμί με τις τρείς γαλαρίες.

Μπεντεσέν, σκεπαστή αγορά κατασκευασμένη επί βασιλέως Μεχμέτ Τσελεμπί μεταξύ 1414 και 1422. Έχει μήκος 63 μ. περίπου, πλάτος 32μ και αποτελείται από δύο οικοδομήματα σκεπασμένα από διαδοχικούς θόλους Είχε τέσσερες εισόδους, μία στην κάθε πλευρά. Το Μπεντεσέν δεν είχε λιγότερα από 50 μαγαζιά, ενώ πολλοί πλανόδιοι πωλητές εξέθεταν τα εμπορεύματά τους έξω απ’ αυτό.

Σελεμιγιέ τζαμί. Μεγάλο αυτοκρατορικό τζαμί, κατασκευασμένο το 1569-1575 επί σουλτάνου Σελίμ ΙΙ, που αποτελεί το αριστούργημα του διάσημου αρχιτέκτονα Σινάν και αποκορύφωμα μιας ολόκληρης ζωής αναζητήσεων στην υπηρεσία της οθωμανικής αρχιτεκτονικής.

Εξ’ αιτίας του γενικού σχήματος στη μέση των δευτερευόντων κτιρίων του, αυτό το τζαμί θυμίζει λίγο το περίφημο Σουλεϋμανιγιέ της Kων/πολης χτισμένο επίσης από τον Σινάν. Του κυρίως τζαμιού προηγείται μια ορθογώνια αυλή που χρησιμεύσει για καλοκαιρινό τζαμί και έχει μια εσωτερική στοά σκεπασμένη από δεκαοχτώ θόλους, που στηρίζονται πάνω στους τοίχους της αυλής και πάνω σε δεκατέσσερες κολώνες, απ’ τις οποίες μερικές είναι αρχαίες, και σε δύο στύλους. Στο κέντρο της αυλής ορθώνεται ένα σιντριβάνι οκταγωνικό, τοποθετημένο κατά τον κύριο άξονα του τζαμιού, ακριβώς απέναντι από την πόρτα που βγάζει στην αίθουσα προσευχής. Αυτή η πόρτα, υπέροχα διακοσμημένη, προέρχεται από το Ουλού τζαμί του Μπίρτζι. Μεταφέρθηκε στο Εντίρνε επί Σελίμ ΙΙ, κομμάτι-κομμάτι. Εξωτερικά, το τζαμί παρουσιάζεται σαν μια αρμονική επιβλητική παράθεση αψίδων και θόλων, που δεσπόζονται από ένα θόλο του οποίου το τύμπανο ενισχύεται από ένα θόλο του οποίου οι τέσσερες μιναρέδες, ραβδωτοί, με τρία μπαλκόνια που υψώνονται σε καθεμιά από τις πτέρυγες του ναού, ενισχύουν περισσότερο την εντύπωση του ξεπετάγματος που αφήνει αυτό το αξιοπρόσεκτο μνημείο.

Αλλά η ευφυΐα του αρχιτέκτονα εκφράζεται ακόμα περισσότερο μέσα από τη θαυμάσια καθαρότητα των γραμμών στο εσωτερικό του κτιρίου. Αυτές σχηματίζονται κυρίως από αψίδες, που υπογραμμίζονται από μια εύστοχη διχρωμία. Μόνο οι αψίδες που στηρίζουν το τύμπανο του θόλου και οι οκτώ στύλοι κανονικών διαστάσεων στους οποίους εντείνονται, φαίνονται να σχηματίζουν τα κύρια μέρη του μνημείου. Όλα τα υπόλοιπα, κυρίως τα τύμπανα ,οι θόλοι και ο κυρίως θόλος μοιάζουν να σχηματίζουν ένα διάφανο γέμισμα. Είναι σίγουρο ότι τα πολυάριθμα παράθυρα, τα χωμένα τόσο στα τύμπανα όσο και στις αψίδες και στο θόλο, συμβάλουν πολύ στο να ενισχύεται αυτή η εντύπωση της διαφάνειας.

Στα δευτερεύοντα κτίρια του τζαμιού υπάρχει και ένα μικρό αρχαιολογικό και εθνογραφικό μουσείο. Ανάμεσα στα αντικείμενα που εκτίθενται στο αρχαιολογικό τμήμα, βρίσκονται οθωμανικές επιτάφιες στήλες, μερικά κομμάτια από γλυπτά ρωμαϊκής εποχής και ο μαρμάρινος τάφος του Γουλιέλμου Χάσσεϋ, πρεσβευτή της Μ. Βρετανίας

ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ




Υλικά: 1 πνευμόνι από χοιρινή συκωταριά

Μισό συκώτι από την χοιρινή συκωταριά

1-2 Μπριζόλες χοιρινές μέτριες ( φαλτσέτες ) κομμένες σε μπουκιές

Μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

5 κρεμμύδια ξερά σε φέτες

3 μέτριες ντομάτες

Μία δάφνη

2-3 γαρύφαλλα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι

1 ποτήρι του νερού νερό

ένα φλιτζάνι του καφέ ρύζι (Καρολίνα)

Εκτέλεση: Αφού ζεματίσουμε το συκώτι και τα πνευμόνια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το ρύζι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε και το ρύζι.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ


ΣΤΙΣ 5/09/2009 ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΚΡΗΣ, Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΠΟΤΑΜΟΣ"

ΩΡA: 9:00

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΤΕΙΧΩΝ...


ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΕ...
















ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ...







ΚΑΛΟΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ...

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

“ΦΑΝΟΥΡΕΙΑ 09″

Οι ετήσιες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγ.Φανουρίου , θα πραγματοποιήθουν και φέτος με την οργάνωση του Λαογρ.Πολιτ.Συλλόγου Άνω Οινόης “Το Κρασοχώρι” και της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ι.Ν Αγ.Δημητρίου και του π.Δημητρίου Τοντσίδη. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην αξέχαστή μας πατρίδα, το “Saraplar” (Κρασοχώρι Αδριανουπόλεως)
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερίνος μετά αρτοκλασίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου

(θα διαβαστούν οι φανουρόπιτες και έπειτα θα μοιραστούν όπως επιτάσσει το έθιμο)

21:00 Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο πάρκο της Οινόης

- Εφηβικό τμήμα συλλόγου

-Πολιτιστικος Σύλλογος Πέπλου

-Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας Δράμας

-Τμημα Ενηλίκων συλλόγου

- Συμμέτεχει επίσης ο Π.Σ. Πόρπης Ροδόπης χωρίς χορευτικό τμήμα.

Παράλληλη έκθεση παραδοσιακών φορεσιών και αντικειμένων και έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο.



Πέμπτη 27 Αυγούστου

7:00 Θεία λειτουρεία στο παρεκκλήσι του Αγ.Φανουρίου

Ακολουθεί δεξίωση απο το σύλλογο στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

TO SUMMER TOUR ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΒΑΝΔΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ GOING THROUGH ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


H Δέσποινα Βανδή επιστρέφει δυναμικά αυτό το καλοκαίρι με μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα!

Με νέο single δια χειρός Φοίβου που ήδη παίζεται στα ραδιόφωνα, το Υπάρχει ζωή και που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε cd single, ετοιμάζεται για το πιο hot tour που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα!

Η Δέσποινα Βανδή, η οποία σε αυτήν την περιοδεία συνεργάζεται με τους Goin’ Through, αλλά και τους Nevma, Θηρίο και ο Στέλιος Μάξιμος...δίνουν το σύνθημα για dance καλοκαιρινές βραδιές στις συναυλίες τους που μετατρέπονται σε μοναδικά parties και φυσικά δε γίνεται να λείπεις εσύ από το απόλυτο event του καλοκαιριού!

Θα μας επισκεφθούν η Δέσποινα Βανδή και οι Goin' Through στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης ' Φώτη Κοσμά' στις 28 Αυγούστου.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει την Τρίτη 18 Αυγούστου μπροστά από το Δημαρχείο καθώς και στο κοσμηματοπωλείο του κ. Δήμου Μπαμπλή (Κύπρου 33, τηλ: 25510 82202).

Τιμή Εισόδου: 20 euro.

«Ξενιτεμένο μου πουλί»


Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει στο Τρίγωνο το περιοδικό «Βορέας» με τίτλο «Ξενιτεμένο μου πουλί». Θα διαρκέσουν έως τις 23 Αυγούστου που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Σπήλαιο Τριγώνου και θα δώσουν το παρόν η κορυφαία Ελληνίδα χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη, ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, ο σκηνοθέτης Άγγελος Αμπάζογλου, η ποιήτρια Σταυρούλα Αρβανιτίδου και ο συγγραφέας Θοδωρής Παπαθεοδώρου
Ξεχωριστό γεγονός, η παρουσία της ορχήστρας «kofelgshroa» που θα παρουσιάσει παραδοσιακά βαυαρικά τραγούδια που ακούγονται στο περίφημο Οktoberfest του Μονάχου, μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές γιορτές του κόσμου. Συνδιοργανωτές: Αγροτουριστικός συνεταιρισμός γυναικών Τριγώνου «ΓΑΙΑ», χορευτικό συγκρότημα συλλόγου γυναικών Σπηλαίου, σύλλογος γυναικών Σπηλαίου Με τη συμμετοχή Δήμων Τριγώνου – Βύσσας και την υποστήριξη υπουργείου εξωτερικών.

Το πρόγραμμα:

Παραδοσιακά τραγούδια της Βαυαρίας από την ορχήστρα KOFELGSHROA που εμφανίζεται στο περίφημο φεστιβάλ μπίρα που γίνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο. Μας εισάγει στο πνεύμα των σχέσεων Έβρου - Θράκης - Βαυαρίας - Ελλάδας - Γερμανία και πάνω απ’ όλα στη μεταναστευτική εμπειρία ο Βαγγέλης Φωτιάδης που ερμηνεύει το τραγούδι του Στράτου Διονυσίου «Στο σταθμό του Μονάχου»
Χώρος: Δημοτικό αμφιθέατρο Σπηλαίου
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, 7.30 Μ.Μ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΣ

Για τον Αλέξανδρο Συμεωνίδη θα μιλήσει ο Θόδωρος Φιλιππίδης παθολογοανατόμος – αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παθολογοανατομίας.
Για την εμπειρία της στα εργαστήρια του Θεαγενείου και τη γνωριμία της με τον Αλέξανδρο Συμεωνίδη η Χρυσούλα Κονσολίδου – Απότα.
Για την γυναίκα του Ντόρα Τσάτσου, πρωτοπόρο του σύγχρονου ελληνικού χορού, κόρη του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και ανιψιά του Νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη θα μιλήσει η κορυφαία Ελληνίδα χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη, η οποία αναφέρεται στα σχέδιά της και στην κοινή παράσταση με τον συντοπίτη της Εβρίτη μουσικοσυνθέτη Γιώργο Μπουντουβή στη Νέα Υόρκη

Χώρος : Δημοτικό κατάστημα Σπηλαίου

ΤΡΙΤΗ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, 9.00 Μ.Μ.
«ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Προβολή της ταινίας όπου ο Εβρίτης καλλιτέχνης Ρένος Χαραλαμπίδης πρωταγωνιστεί σε δυο ρόλους, του ηθοποιού και του σκηνοθέτη, έτσι όπως έγινε ευρύτερα γνωστός με την ταινία του «No Budget Story» που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.
«ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ» είναι μια σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων και αναφέρεται σε μια πρόσφατη περίοδο της σύγχρονη κοινωνικής και πολιτιστικής ιστορίας μας και διαδραματίζεται στο μαγευτικό νησί του Θρακικού πελάγους τη Σαμοθράκη.

Χώρος: Δημοτικό αμφιθέατρο Σπηλαίου

ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, 7.30 Μ.Μ.

«ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ»

Η διδάκτορας Κοινωνιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) Ελένη Τσιομίδου παρουσιάζει τις εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες στη Θράκη κατά τον 19ο αιώνα

Χώρος: Δημοτικό κατάστημα Καστανεών

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, 7.30 Μ.Μ.

«ΜΠΑΖΙΛ ΖΑΧΑΡΟΦ, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Για τον Έλληνα Θρύλο της Ευρώπης στις αρχές του 20ού αιώνα μετά από χρόνια έρευνας έκανε ένα σπουδαίο βιογραφικό – ερευνητικό ντοκιμαντέρ ο σκηνοθέτης Άγγελος Αμπάζογλου. Προηγουμένως μας το είχαν παρουσιάσει ο Φρέντυ Γερμανός στο ιστορικό μυθιστόρημά του «Τερέζα» και ο Γεώργιος Ζαρίφης στο βιβλίο του «ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ -ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ / ΚΩΝΣΤΑ-ΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1800-1920»..
Ο Έλληνας θρύλος της Ευρώπης πρωταγωνιστεί και στο υπό έκδοση βιβλίο της Εβρίτισσας δημοσιογράφου και συγγραφέας Σωτηρίας Μαραγκοζάκη.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα μιλήσουν οι :
• Σταύρος Παπαθανάκης, εκδότης –διευθυντής «Βορέα»
• Σωτηρία Μαραγκοζάκη, δημοσιογράφος εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ»

Χώρος: Δημοτική βιβλιοθήκη Άρζου στις 8 το βράδυ

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον ιδρυτή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Απόστολο Βλασακίδη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, 8.30 Μ.Μ.

«ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ»
Με τον Αλέξη Παρτινούδη


Θρακιώτικα παραδοσιακά τραγούδια σε μια αξέχαστη διονυσιακή βραδιά και γιορτή.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με τραγούδια και χορούς που θα παρουσιάσουν τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Σπηλαίου.
Θα προηγηθούν οι βραβεύσεις εκπροσώπων ΜΜΕ και δημοσιογράφων.

Χώρος: Δημοτικό αμφιθέατρο Σπηλαίου
ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009,10.00 Π.Μ.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ»

Το φαινόμενο της μετανάστευσης καθόρισε τις εξελίξεις στην ελληνική ύπαιθρο τόσο κατά τον 19ο όσο και κατά τον 20ό αιώνα. Από τα τέλη του 20ού αιώνα η Ελλάδα από χώρα προέλευσης μετατρέπεται σε χώρα υποδοχής μεταναστών.
Το φαινόμενο της μετανάστευσης είτε ως πρόβλημα είτε ως ευκαιρία για την Ελλάδα του 21ου αιώνα αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές εξελίξεις. Κοινωνία, κόμματα, θεσμοί, ιδρύματα και πανεπιστήμια οφείλουν να αναδείξουν με νηφαλιότητα, γνώση, τεκμηρίωση και ανεκτικότητα μια σύνθετη πραγματικότητα στην οποία οι απλουστεύσεις και οι δαιμονοποιήσεις δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτε.

Χώρος : Παραδοσιακός Μύλος Πετρωτών
ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, 7.00 Μ.Μ.

«ΣΑΝ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ»
Του Θοδωρή Παπαθεοδώρου

Για τον συγγραφέα και τα βιβλία του θα μιλήσουν οι :

• Ουρανία Μαυρίδου, νομαρχιακή σύμβουλος
• Σταυρούλα Αρβανιτίδου, ποιήτρια
• Θεοδώρα Φουτσιτζή, δικηγόρος
• Σταύρος Παπαθανάκης, εκδότης «Βορέα»

Παρών ο ίδιος ο συγγραφέας σε μια επιστροφή μνήμης, γεύσεων, αισθημάτων και βιωμάτων.

Χώρος: ΚΑΠΗ ΔΙΚΑΙΩΝ

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID