Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

'' ένα δεκαήμερο συναυλιών,  σεμιναρίων και μουσικών συζητήσεων στη σαμοθράκη''
 
ο σύλλογος φίλων μουσικής σαμοθράκης "αρμονίας γένεσις" σε συνεργασία με τον δήμο σαμοθράκης, τη δράση "arts and parks" του ευρωπαϊκού προγράμματος πολιτισμός, τη νομαρχία έβρου, τη  διευρυμένη αυτοδιοίκηση ροδόπης έβρου, και την υποστήριξη των επαγγελματιών σαμοθράκης, διοργανώνουν μία σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 2 έως και 10 ιουλίου είναι οι εξής :

1. παρασκευή 2 ιουλίου - παιδική χορωδία σαμοθράκης & παιδική χορωδία σχολής "prof. georgi dimitrov": πρόκειται για μια  από τις καλύτερες παιδικές χορωδίες της βουλγαρίας και του κόσμου, σε  διεύθυνση της βεσέλα κοτελνίκοβα -  χώρα σαμοθράκης.

2. σάββατο 3 ιουλίου - συναυλία & παρουσίαση 30 αρχαιοελληνικών οργάνων από μέλη του κέντρου ελληνικής μουσικής κληρονομιάς "λύραυλος".

3. κυριακή 4 ιουλίου - θεματική ημερίδα με τίτλο "μουσικά όργανα και μουσική από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα" - χώρα σαμοθράκης.
 
εισηγήσεις:
  • ? δράση "arts and parks" του ευρωπαϊκού προγράμματος "πολιτισμός"- ορέστης χατζόπουλος γενικός διαχειριστής του προγράμματος
  •  "σαμοθράκη: ο τόπος και η μουσική του ιστορία " - γιώτα τηγανούρια δρ. εθνομουσικολογίας
  • "από τον ορφέα έως σήμερα" ? διαχρονικότητα  της ελληνικής μουσικής απ? την αρχαιότητα ως τις μέρες μας - παναγιώτης στέφος ιδρ. μέλος του "λύραυλου" 
  • "μια ματιά στη βουλγάρικη χορωδιακή τέχνη" - vessela pastarmadzhieva ? kotelnikova μαέστρος της παιδικής χορωδίας βουλγαρίας: ? prof. g. dimitrov ?  
  • "μουσικά ιδιώματα της ελλάδας και της ανατολής'' μάρκος σκούλιος, καθηγητής εφαρμογών του τμήματος λαϊκής & παραδοσιακής μουσικής (τει ?πείρου) 
  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΟΡΕΣΤΕΙΑ 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Ιουνίου
19:30 | Πευκώνας
Εγκαίνια της 1ης Έκθεσης των τοπικών συσκευασμένων προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών, με τίτλο «Θράκης Γεύσης». Διοργάνωση: Ένωση Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας, Σύνδεσμος Βιοτεχνών & Βιομηχάνων Βορείου Έβρου (διάρκεια έκθεσης: έως 20/6/2010)

21:00 | Υπαίθριο Θέατρο
4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέας Ορεστιάδας
- Βράβευση των: Κασαπιάν Αναΐς και Μπαρμπούδη Παναγιώτη, για την πολύχρονη προσφορά τους στον χώρο της μουσικής στην τοπική κοινωνία
- Συμμετέχουν: Εφηβική Χορωδία της Δ.Κ.Ε.Π.Α.Ο., Χορωδία Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Χορωδία Φιλιππούπολης, Χορωδία «Αγ. Γεώργιος» του Συλλόγου Γυναικών Καλών Δέντρων Σερρών, Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Συλλόγου «Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας & Περιφέρειας».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΑ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...ΣΤΟ ΝΕΡΟ!! ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ για παιδιά κάθε ηλικίας από 21 ΙΟΥΝΙΟΥκαι για 1 μήνα, στο χώρο της πισίνας (10-11πμ αρχάριοι-11-12 προχωρημένοι). Παιχνίδι, ασκήσεις και πολύ κέφι! ΕΝΤΑΤΙΚΟ CAMP WATER POLO για παιδιά 9 ετών και πάνω, από τις 21 Ιουνίου και για για δύο εβδομάδες, καθημερινές 10-12.Παιχνίδια και ασκήσεις στη θάλασσα, την ξηρά και την πισίνα... έλα να γνωρίσεις το πιο συναρπαστικό άθλημα της πισίνας και να μάθεις τα κόλπα της μπάλας μέσα στο νερό!!!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς Κα ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 6932318057

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΘΕΡΙΝΟ) ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ :

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΒΡΙΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-06-2010 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ WATERLAND ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-06-2010 ΣΤΟ ΤΗΛ. 6942269007

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ- ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

Αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου θα διεξαχθεί αγώνας Πρακτικής Σκοποβολής Level 1. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 15:00 στο σκοπευτήριο του ομίλου στο Νεοχώρι και θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ή απλά να γνωρίσουν το άθλημα.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 2010 ΑΠΟ 10 - 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010


  Με αφορμή την πανήγυρη της εορτής της Αγίας Μαρίνας και  με την συμπλήρωση 70 χρόνων από τα εγκαίνια του ναού πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Σάββατο 10 Ιουλίου έως και την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010  οι οποίες περιλαμβάνουν: λαϊκή βραδιά, παράσταση καραγκιόζη, μουσική δωματίου, παραδοσιακή βραδιά με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων, αιμοδοσία , αγώνες ποδόσφαιρου, έκθεση φωτογραφίας κ.α.
 Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από του Πολιτιστικούς Φορείς της Μαΐστρου, την Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Μαΐστρου, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, τον Ιερό Ναό «ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ» και σε συνδιοργάνωση με τον  Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από Taxalia.blogspot.com

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ
των Μακεδονικών οργανώσεων από την Ελλάδα
και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για νέα συζητούμενη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων ως « Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», οι απανταχού της γης Μακεδόνες απαντούμε και καταγγέλλουμε τα παρακάτω :

Η συνεχιζόμενη εμμονή των Σκοπίων

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΧΡΟΝΗ ΑΗΔΟΝΪΔΗ

Τον Χρόνη Αηδονίδη, την γλυκόφθογγο λύρα της Θράκης, τίμησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, στην Καρωτή Διδυμοτείχου, την γενέτειρα του μοναδικού και ανεπανάληπτου αυτού δασκάλου της θρακικής μούσας που είναι στο πανελλήνιο καταξιωμένος.
Ο Χρόνης Αηδονίδης γεννήθηκε στην Καρωτή το 1928 από πατέρα Ιερέα, ο οποίος και του έδωσε τα πρώτα μαθήματα ψαλτικής. Αλλά και η καλλίφωνη μητέρα του Χρυσάνθη ήταν αυτή που του μετέδωσε την αγάπη για την ψαλτική και την παραδοσιακή μουσική αφού τον ανέθρεψε μέσα σε παραδοσιακούς σκοπούς και εκκλησιαστικούς ύμνους.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΝΑΝΤΙΑ 13/6/2010

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτές, η πολιτιστικη εκδήλωση του συλλόγου Αγνάντιας, στο χωριό Αγνάντια του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Διαγωνισμός πίτας με πάνω από 200 συμμετοχές και 10 βραβεύσεις.

Πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα, με την συμμετοχή των  χορευτικών συγκροτημάτων του πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Νομού Έβρου "Αλέξιος Κομνηνός",, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μαϊστρου "η αγία Μαρίνα", του πολιτιστικού Συλλόγου Θουρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαγίας

Μια όμορφη εκδηλώση στην αρχή του καλοκαιριού. Αρχίζει ακόμα ένα υπέροχο καλοκαίρι στον Έβρο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΝΗΣ-ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΒΡΟΥ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Εθνικός Μάνης τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β' Ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Έβρου που του χάρισε -μετά από 30 περίπου χρόνια- την άνοδο στην Α' Ερασιτεχνική κατηγορία της Ε.Π.Σ. Έβρου. Παίκτες και τεχνική ηγεσία πανηγύρισαν αυτή την επιτυχία τους μετά από μία δύσκολη σεζόν. Η Διοίκηση της ομάδας βράβευσε όλους τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας, για την πολύτιμη προσφορά τους και την επιτυχία τους να ανεβάσουν την ομάδα μετά από τόσα χρόνια, επιδίδοντας ξεχώριστά στον καθένα από αυτούς "ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΠΑΙΝΟ", σε μία μικρή τελετή που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα (07-06-2010). Η Διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις αρχές του Αυγούστου ώστε να προετοιμαστεί η ομάδα για την νέα της πρόκληση.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΑ


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Ο.Α.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗς ΔΗΜΟΤΙΚΗς ΠΛΑΖ ΤΟΥ ΕΟΤ.ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ KOΛΥΜΒΗΤΕς ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΤΕς ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥς ΓΟΝΕΙς ΤΟΥς ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΟΛΥΜΠΗΣΑΝ ,ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΤΑΔΥΣΗ,ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑς ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩΣΑΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΗΤΑΝ :"ΥΦΑΝΤΗΣ","ΙΟΝ","ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ".

Γίνε Φίλος του ΝΟΑ εδώ

ΣΥΡΤΟΣ ΣΥΓΚΑΘΙΣΤΟΣ -ΞΕΝΟΣ ΗΜΑΝ ΚΙ ΗΡΘΑ ΤΩΡΑ


Συρτός-Συγκαθιστός
Βίντεο από Παράσταση τμήματος Παραδοσιακών Χορών 2009
Χορευτικός Τομέας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Σύλλογος Ποντίων Βορείου Έβρου << Ο ΔΙΓΕΝΗΣ>>

Τοποθεσία:Εθνομαρτύρων 37, Ορεστιάδα ΤΚ 682 00
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1990. Έχει έδρα την Ορεστιάδα. Στην περιοχή του Β. Έβρου δεν υπάρχει γηγενής ποντιακός πληθυσμός που εγκαταστάθηκε το 1922 στη Ελλάδα. Οι πόντιοι της περιοχής είναι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που είτε έχουν συνάψει γάμους με κατοίκους της περιοχής, είτε ήρθαν για να εργαστούν στην περιοχή και παρέμειναν.

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ...

Ημερομηνία:
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010
Ώρα:
8:30 μ.μ. - 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία:
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Οδός:
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ...", Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΗ 2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ-ΚΛΑΡΙΝΟ & ΦΛΟΓΕΡΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ-ΛΑΟΥΤΟ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΟΥΔΗΣ-ΟΥΤΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ-ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΥΓΕΛΗΣ-ΚΡΟΥΣΤΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΕΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ-ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ-ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ
ΜΑΡΗΔΕΣ ΕΒΡΟΥ
ΛΗΜΝΟΣ
ΛΕΡΟΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΦΛΩΡΙΝΑ
ΠΟΝΤΟΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
ΝΑΞΟΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

16η Συνάντηση Νέων Άρδα 2010

Τετάρτη 28 Ιουλίου έως Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Μια πρώτη γεύση μουσικών επιλογών για αυτούς που αγαπούν το θεσμό και τον ακολουθούν πιστά:

* Goran Bregovic, ο μεγάλος Σέρβος συνθέτης που καθιέρωσε τη νέα μόδα των μουσικών επιλογών στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά clubs (dj Balkan)
* Ζωή Τηγανούρια,
* Δήμητρα Γαλάνη - Ελένη Τσαλιγοπούλου - imam baildi
* Stavento
και πολλοί πολλοί άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ‏- ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Με επιτυχία συμμετείχε ο ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ στους αγώνες στίβου σε μικρές ηλικίες. Δείτε φώτο:

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΟΜΑΚΩΝ ΕΧΙΝΟΥ



Gleday ma gleday, lube - Κοίτα με, κοίτα, αγάπη μου.
Παραδοσιακό πομάκικο τραγούδι από τον Εχίνο Ξάνθης.
Ηχογραφήθηκε το 1968 από τον Πέτρο Θεοχαρίδη, που ήταν τότε δάσκαλος στο Ιεροσπουδαστήριο του Εχίνου.
Συμπεριλαμβάνεται στο cd με τίτλο: "Σπάνιες μουσικές καταγραφές στα Πομακοχώρια της Ξάνθης" που κυκλοφόρησε το 2008 από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

ΓΛΕΝΤΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΒΡΙΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00 Μ.Μ///////ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 5 ΕΥΡΩ.(ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΠΟΤΟ).ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2/6/2010

Την Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ο Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος, κ. Αλεξανδρής, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ στο γραφείο μου με τον Πρόξενο της Ρωσίας, έναν άνθρωπο βαθύτατα καλλιεργημένο, που γνωρίζει άριστα την ελληνική γλώσσα. Συζητήσαμε για διάφορα θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Και, φυσικά, κάναμε εκτενή αναφορά και στον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ - 20 ΧΛΜ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ο Λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος Άνω Οινόης Ορεστιάδος "το Κρασοχώρι" παρουσιάζει την θεατρο-μουσικό-χορευτική παράσταση με τίτλο "20km ανατολικά του "σήμερα"".

Σε ιδέα βασισμένη στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς. Ενα σενάριο με περισσότερους συμβολισμούς παρά με αναπαράσταση των γεγονότων. Με γνήσια παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, βίντεοπροβολές, ειδικά πρόσθετα (εφφέ) , θεατρική κίνηση , και θεματικές δράσεις της καθημερινότητας . Δράσεις απλές και κατανοητές.

Ο χώρος που επιλέχθηκε δίνει την δυνατότητα της άνετης κίνησης χωρίς την απώλεια της αίσθησης θεάτρου. Η ημερομηνία συμπίπτει με τις εκδήλώσεις γενεθλίων της πόλης μας.

Συντελεστές:

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ "Ο ΕΒΡΟΣ"





Έναρξη:
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Λήξη:
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010 στις 5:00 π.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
 
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ "Ο ΕΒΡΟΣ" ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΒΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ.

ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΟΥΔΗΣ-ΟΥΤΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΚΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΕΤΡΑΣ-ΒΙΟΛΙ
ΝΙΚΟΣ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΛΑΡΙΝΟ.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

90α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΣΤΟ BLOG TOY SITALKIS


8ο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού

Πέμπτη 8 Ιουλίου
MIΚRO - ΜΕΛΙΣΣΕΣ - Στ. Βραχιόλογλου & Gband - Μικαέλ Κεραμάρης.
Παρασκευή 9 Ιουλίου
Φίλιππος Πλιάτσικας - Μύρωνας Στρατής - Mc YINCA - ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Σάββατο 10 Ιουλίου
Έλενα Παπαρίζου - ΟΝΙRΑΜΑ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Για τη δασκάλα απο τον Έβρο στην εκπομπή του Χαρδαβέλα"

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ  ΣΤΟ TROKTIKO.BLOGSPOT.COM

"Πως ειναι δυνατον, τουρκοι ανανδροι, να χτυπανε δασκαλα, γυναικα μεσα στο σχολειο που διδασκει και σε Ελληνικο μερος, στον Εβρο, σε Ελληνικη γη και εμεις να ζουμε την ζωη μας σα να μην τρεχει τιποτα?!...
Πως ειναι δυνατον μεσα στην ιδια μας την χωρα στον Εβρο μας που οι παππουδες μας εδωσαν την ζωη τους για την ελευθερια αυτου του τοπου, να μας φωναζουν οι τουρκοι εξτρεμιστες, γιαουριδες , να χτυπανε Ελληνες και να τρεφουν τετοιο μισος μεσα στην ιδια μας την χωρα, τα οποια ατομα αυτα ειναι κ μεσα στην Ελληνικη βουλη? Αυτα μονο εδω γινονται! ΝΤΡΟΠΗ στους πολιτικους μας, ΝΤΡΟΠΗ σε αυτους τους εφιαλτες που ψηφιζουμε και εχουν τους Τουρκους πιο πανω απο μας και τους αφηνουν να μας βριζουν μεσα στην ιδια μας την χωρα!!ΝΤΡΟΠΗ!!!Και τωρα πως εμεις ξεροντας ολα αυτα, σιωπηλα το ανεχομαστε? Οποιος ειδε την απιστευτη εκπομπη του Κ.Χαρδαβελλα σημερα θα καταλαβει. Δεν εχω ντραπει περισσοτερο στην ζωη μου οπως ολο αυτο τον καιρο που καθε μερα καταλαβαινω ποσο λαθος εκανα που εστω και 1 φορα τους ψηφισα,εστω και μια φορα σταυρωσα αυτα τα λαμογια που μονο τον εαυτον τους σκεφτονται και κανεις την Ελλαδα και τους Ελληνες!Οι αλλοι πολιτικοι σε αλλες χωρες αγαπανε τον λαο τους και αγωνιζονται να εχουν ψηλα τις χωρες τους, μονο εδω οι δικοι μας πολιτικοι δεν ενδιαφερονται για εμας και για την Ελλαδα μας! Ποτε κ κανενας μας να μην ξαναψηφισει πολιτικο. Για να δουμε ο Γιωργακης ο αρχιψευταρος τι θα κανει για το θεμα της Θρακης μας!!ΡΕΕΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΘΡΑΚΗ ΡΕΕΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΤΩΡΑ, πριν να ειναι αργα και χασουμε την Θρακη Μας!"

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID