Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ STAVENTO!!

Οι Stavento γεννήθηκαν στο πρόσφατο μουσικό παρελθόν, με έτος γέννησης το 2004 και δημιουργό τον Μιχάλη Κουϊνέλη (Meth). Με τον όρο ‘Stavento’ που στη γλώσσα των ναυτικών σημαίνει ‘καταφύγιο’, επιδιώκουν να ενώσουν χωρίς δισταγμούς ποικίλα μουσικά είδη και να καταργήσουν τις μουσικές ταμπέλες κάνοντας το πρώτο τους βήμα στη δισκογραφία.Μένοντας μακρυά από την ταύτιση των προσώπων και τις προσωπικές φιλοδοξίες, παραμένουν συγκεντρωμένοι στον μοναδικό τους προορισμό, την δημιουργία μουσικής και στίχων. Η διατήρηση ενός σταθερού «πυρήνα» και η συμμετοχή νέων καλλιτεχνών στην μουσική τους εξέλιξη, αποτελεί βασικό συστατικό, αλλά και προϋπόθεση για την μουσική τους ταυτότητα.
Το γκρουπ των Stavento απαρτίζεται απο τους:
  • Michalis Kouinelis (Meth)
  • Cleopatra
  • Giannis Roussounelos (2Face)
  • Vaggelis Tsivas ( Wester)
  • Aris Loumakis (Skunk)



Το 2005 κυκλοφορούν τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο με τίτλο «Το πιο γλυκό μεθύσι» και δημιουργούν αίσθηση με τη διασκευή τους στο κλασικό τραγούδι του Κώστα Τουρνά «Όμορφη», που ξεχωρίζει. Την επιτυχία του «Όμορφη» θα ακολουθήσει και το ομώνυμο τραγούδι «Το πιο γλυκό μεθύσι» κάνοντας τους αποδεκτούς από το ευρύ κοινό. Το 2006 κυκλοφορούν τον δίσκο «Γρίφος» και μαζί τους συμπράττουν ηχηρά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι Ρόδες, ο Κώστας Τουρνάς, ο Αλέξανδρος Χατζής είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην απρόβλεπτη μουσική τους κολεκτίβα, ενώ τα τραγούδια όπως το «Πόσο Ακόμα» και το «Καλώς σε Βρήκα» ξεχωρίζουν αμέσως.Κρατώντας τις υποσχέσεις τους στους πιστούς θαυμαστές τους που τους ακολουθούν από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά αλλά και σ’εκείνους που μόλις μπήκαν στην παρέα τους, οι Stavento μας παρουσίασαν πρόσφατα το κρυφό τους χαρτί. Τον Μάρτιο του 2008 κυκλοφόρησε η τρίτη - πολλά υποσχόμενη - δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Σήμερα το Γιορτάζω».Ήδη από τη συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά έχουν ξεχωρίσει τα τραγούδια «Μέσα σου» & το «Πριν σε γνωρίσω», ενώ η διασκευή του «Μέσα σου» με την Έλενα Παπαρίζου ήταν από τις πιο μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού.
«Κάνοντας τον κόσμο ανάκατο» το Δεκέμβρη του 2008 κυκλοφόρησαν σε συνεργασία γνωστού πολυκαταστήματος ηλεκτρονικών ειδών και της Sony BMG, ένα Special Edition USB stick, μες το οποίο και περιλαμβάνονταν μια νέα ακόμη επιτυχία.
Οι Stavento επιστρέφουν ... « Στον Κόσμο μας»
Το νέο τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο Deluxe Repackaging του CD «Σήμερα το γιορτάζω» που έκλεισε ένα χρόνο κυκλοφορίας, και έχει τίτλο «RESTARTED». Μέσα στο «RESTARTED» υπάρχουν και αρκετές συνεργασίες του group, καινούργιες και παλιές : Λάκης Παπαδόπουλος, Νατάσα Θεοδωρίδου, Έλενα Παπαρίζου, Γιώργος Σαμπάνης, C:REAL. Επίσης θα υπάρχει και DVD με τα τελευταία Video Clip αλλά και ένα αφιέρωμα – Documentary έκπληξη !!

Οι Stavento χθες ολοκλήρωσαν τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους στο Thalassa People's Stage που κράτησαν ένα μήνα και σας περιμένουν "Στον Κόσμο τους" στην μεγάλη τους περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID