Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλη φωτιά στον Έβρο - Εκκενώθηκαν δύο χωριά



Μαίνεται μέχρι αυτήν ώρα η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.30' το μεσημέρι της Κυριακής σε πευκώδη έκταση στο δήμο Τραϊανούπολης, έξω από την Αλεξανδρούπολη. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Το μέτωπο της φωτιάς έχει ενισχυθεί σημαντικά καθώς λίγο μετά τις 14.00' ξέσπασε και δεύτερη φωτιά σε παραπλήσιο σημείο κοντά στο Αετοχώρι.

Ήδη έχουν εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί Λουτρά και Πεύκα, καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει επικίνδυνα τις περιοχές αυτές.

Στις επιχειρήσεις παίρνουν μέρος 17 οχήματα με 35 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη καθώς και τρία ελικόπτερα.

Λόγω των μεγάλων διαστάσεων που πήρε η πυρκαγιά στις περιοχές Μελία, Πυλαία, Αετοχώρι, Πεύκα και Λουτρά, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό από τον Κόμβο Μάκρης μέχρι τον Κόμβο Αρδανίου, ενώ οι οδηγοί εξυπηρετούνται μέσω της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Φερών.

Οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα συνεχίζονταν μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ το μέτωπο της φωτιάς μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Πυκνοί μαύροι καπνοί έφτασαν μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ενώ τα μπαλκόνια της πόλης γέμισαν με στάχτες.

Στο μέτωπο της φωτιάς, μαζί με τις δυνάμεις κατάσβεσης βρίσκονται ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Δημ. Σταμάτης, ο νομάρχης Έβρου Νικος Ζαμπουνίδης και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ροδόπης Έβρου Γ. Μηνόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID