Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΑΣ ΠΕΠΛΟΣ 1969

Ο Α.Σ. Πεπλου ιδρυθηκε το 1969. Τα πρωτα χρονια στην ομαδα επαιζαν μονο κατοικοι του Πεπλου, μιας και το χωριο αριθμουσε 2.500 με 3.000 κατοικους. Η ομαδα αντιμετωπιζε στα τοπικα ντερμπι τον Ακριτα Κηπων, την Ασπιδα Βρυσουλας, την Θυελλα Γεμιστης και τον Π.Ο Αρδανιου. Πληροφοριες για τα πρωτα χρονια της ομαδας δεν υπαρχουν πολλες.
Γυρω στο 1990 ο Τσοτανιδης αναλαμβανει την ομαδα ως προεδρος. Η ομαδα εχει τα πανω της αυτην την εποχη. Το 1991 βγαινει πρωταθλητρια του Α τοπικου και τη σεζον 1992 ανεβαινει στη Δ Εθνικη. Το 1993 η ομαδα υποβιβαζεται ξανα στο Α τοπικο αλλα δεν πτοειται. Βγαινει ξανα πρωταθλητρια (1993-94) και ανεβαινει για αλλη μια φορα στην μεγαλη κατηγορια της περιφερειας. Απο κει και περα αρχιζουν τα πετρινα χρονια. Η ομαδα υποβιβαζεται στο Α τοπικο, το 1995-96 αγωνιζεται στο Β τοπικο ενω μετα απο δυο χρονια, η ομαδα υποβιβαζεται και απο το Β τοπικο. Η κατασταση ηταν κρισιμη. Ο κινδυνος να διαλυθει η ομαδα μεγαλος. Ομως καποιοι πιστεψαν στη ομαδα και την στηριξαν σε αυτες τις δυσκολες στιγμες.
Η ομαδα μετα απο 4 χρονια παραμονης στη Γ κατηγορια του Εβρου, ανεβαινει στο Β τοπικο. Επειτα κανει πορεια πρωταθλητισμου αλλα βγαινει 3η και δεν ανεβαινει στη μεγαλη κατηγορια του Εβρου. Η επομενη σεζον ηταν η χειροτερη αγωνιστικα. 4 βαθμοι ηταν η συγκομιδη μιας ολοκληρης χρονιας. Η ομαδα τερματισε τελευταια, αλλα δεν υποβιβαστηκε λογω του οτι δημιουργηθηκαν καινουριες ομαδες.
Την επομενη χρονια (2004-05) η ομαδα κανει παλι πορεια πρωταθλητισμου. Η ομαδα εχει ανασυγκροτηθει, και με τις προσθηκες καποιων παιχτων αποτελει φοβητρο σχεδον σε ολες τις ομαδες της κατηγοριας της. Με τους μισους παιχτες της στην 11αδα και στον παγκο να ειναι κατω των 20 ετων δε χρειαζονται να πουμε οτι προκειται για μια νεανικη ομαδα που δινει ευκαιριες στα νεαρα παιδια να ξεδιπλωσουν και να αναδειξουν το ταλεντο τους. Μολις 3 ηττες (πολυσυζητημενες) και 3 ισοπαλιες σε ενα ομιλο 14 ομαδων και συγκεντρωνει 57 βαθμους. Τερματιζει 2η με 1 βαθμο διαφορα απο τον πρωταθλητη (Λουτρα)
Η επομενη σεζον 2005-06 βρισκει την ομαδα σε μια δυσκολη περιοδο. Η ομαδα τερματιζει 9η (απο 14η που ηταν οταν την ανελαβε ο κ. Κωσταντινιδης) και παρεμεινε στην κατηγορια συγκεντρωνοντας 28 βαθμους.
Η περιοδος 2006-07 παει ακομα πιο καλα παλι με προπονητη τον κ. Κωσταντινιδη και προεδρο τον κ. Παπαζογλου. Η ομαδα τα παει περιφημα και κερδισε παιχνιδια μεγαλης δυσκολιας (Πεπλος-Χιλη 2-1) (Πεπλος-Λαβαρα 1-0) ενω εχασε αλλα που θα βελτιωναν αρκετα τη βαθμολογικη θεση της ομαδας. Τελικος απολογισμος 40 βαθμοι που οδηγησαν σε ισοβαθμια στην 6η θεση της βαθμολογιας με την ομαδα των Φερων.
Τη σεζον 2007-08 αναλαμβανει χρεη προπονητη ο κ. Μιπλανης με βοηθους του τους κ. Παπαζογλου παρολα αυτα η ομαδα τερματισε τελευταια στο πρωταθλημα και υποβιβαστηκε στην Β τοπικη κατηγορια.

Τη χρονια 2008-09 ο Πεπλος ξεκινα απλως για μια καλη πορεια σε ενα ανταγωνιστικο πρωταθλημα στο οποιο υποβιβαζονταν οι μισες ομαδες.

Στον πρωτο γυρο εκανε παρα πολυ καλη πορεια αφου βρισκοταν σε αποσταση αναπνοης απο την κορυφη. Η συνεχεια δεν ηταν αναλογη παρολα αυτα η ικανοποιηση ηταν μεγαλη το ιδιο και ο ενθουσιασμος. Τερματισε 5ος και παρεμεινε στην κατηγορια.

Η χρονια 2009-10 ξεκινα φετος σε ενα πολυ δυσκολο πρωταθλημα στο οποιο οι πρωτες 7 ομαδες διεκδικουν την ανοδο. Ο Πεπλος εξ αρχης δεν εχει αυτοσκοπο το κυνηγι μιας θεσης για τη μεγαλη κατηγορια παρα μονο μια καλη πορεια οπως και περυσι και ποιοτικο ποδοσφαιρο απο τους νεαρους ποδοσφαιριστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID