Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Νικηφόρος

Εκοιμήθη την Κυριακή, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ηλικία 78 ετών, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, Νικηφόρος. Ο μητροπολίτης Νικηφόρος, κατά κόσμον Αθανάσιος Αρχαγγελίδης, εκοιμήθη σε ιδιωτική κλινική της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν, από ανίατη ασθένεια, που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.
Γεννήθηκε στις Φέρες του ‘Εβρου το 1931 και σπούδασε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1956 και Πρεσβύτερος το 1961. Υπηρέτησε ως Εφημέριος και Κωδικογράφος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, επί Πατριάρχου Αθηναγόρα, ως Εφημέριος στις Ιερές Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης και Βέροιας και ως καθηγητής στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρουπόλεως. Διατέλεσε ιεροκήρυκας για 19 έτη και Πρωτοσύγκελος για 14, της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου εξελέγη το 1988.

Η σορός του Μητροπολίτη Νικηφόρου εκτέθηκε μέχρι και σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Παναγίας της Ελευθερώτριας του Διδυμοτείχου, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία εψψάλει σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης. Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, ορίστηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Δαμασκηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID