Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Ότι σκουπίδι πετάξει οποιοσδήποτε διεστραμμένος Βούλγαρος, Τούρκος ή Έλληνας στον Έβρο, αφού ταξιδέψει όλο το μήκος του ποταμιού, έρχεται και "κάθεται" στα τελευταία 3-4 χιλιόμετρα που το κοντράρει η θάλασσα, ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ δηλαδή.
Χρόνια τώρα, οι κάτοικοι του Δέλτα φρόντιζαν γιά την απομάκρυνση των σκουπιδιών αυτών, μόνοι, χωρίς βοήθεια από κανέναν.
Ένας από τους λόγους ίδρυσης του συλλόγου ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ ήταν ο εξωραϊσμός και η καθαριότητα στο χώρο.
Η απόφαση γιά την ίδρυση του συλλόγου, πάρθηκε την 2/6/08
Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε από την διοικούσα επιτροπή (προτού ακόμη εγκριθεί το καταστατικό μας, πρίν την πρώτη Γ.Σ. και τις αρχαιρεσίες γιά ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. στις 29/7/08), πριν καν γίνουμε σύλλογος, ήταν η διοργάνωση επιχείρησης καθαριότητας στο Δέλτα, στις 29/6/08.
Σ΄εκείνη την πρώτη εξόρμηση, εκτός από τα μέλη μας, πήραν μέρος 3 άτομα που βρέθηκαν τυχαία στο χώρο και 4 μέλη της οργάνωσης "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ".
Απο τότε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο σύλλογός μας διοργανώνει επιχειρήσεις καθαριότητας. Και κάθε φορά είμαστε μόνοι μας.
Παρά τις εκκλήσεις μας από τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και με έντυπο υλικό, δεν ανταποκρίθηκε ποτέ κανείς. Εξωραϊστικοί σύλλογοι, οικολογικές και φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις, εταιρείες, όμιλοι, υπάρχουν πολλοί στον Έβρο, πολυπληθέστεροι και πιό οργανωμένοι από μας, επιχορηγούμενοι ή όχι αλλά ποτέ δεν ανταποκρίθηκε κανείς στο κάλεσμά μας.
Και καθαρίζαμε μόνοι.
Φέτος είναι διαφορετικά. Οι πρόσφατες πλημμύρες ξέπλυναν πολύ σκουπίδι στο ποτάμι. Το Δέλτα του Έβρου είναι σήμερα ένας τεράστιος κουπιδότοπος.
ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

Με προθυμία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, που θα βοηθήσει με προσωπικό και οχήματα, αλλά πάλι δεν φτάνουμε.
Καλούμε λοιπόν τον κόσμο του Νομού, τον απλό πολίτη αλλά και τα οργανωμένα σωματεία την Κυριακή 16 Μαΐου, να καθαρίσουμε το Δέλτα ΜΑΣ. Τούτη τη φορά χρειαζόμαστε βοήθεια.
Τούτη τη φορά, πρέπει να κάνετε τα λόγια πράξη, την θεωρία δράση.
Σας περιμένουμε όλους στις 09:00΄στο αναψυκτήριο του Δέλτα.

Πληροφορίες:
6984231006, Γιώργος Αποστολόπουλος
6977636123, Νίκος Τσόμος
Δηλώσεις συμμετοχής: info@deltaevrou.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID