Ο 'Εβρος, χαρακτηρισμένος ως "τελευταίο οχυρό της φύσης", σας περιμένει για μια ονειρική ξενάγηση στα βάθη της ιστορίας και των θρύλων.


Στη Σαμοθράκη μπορείτε να δοκιμάσετε ψητό αγριοκάτσικο, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.
Στην Αλεξανδρούπολη, τη Χιλή και τη Μάκρη επίσης φρέσκα ψάρια, χταποδάκια, σουπιές, γαρίδες και μύδια.

Στη Μάκρη και τη Σαμοθράκη δοκιμάστε και τις ελιές τους.
Το Τυχερό φημίζεται για το σπαράγγι του.
Στις Φέρες, τον Πόρο και τον Πέπλο μπορείτε να φάτε ποταμίσια ψάρια και χέλια στα κάρβουνα.
Το Σουφλί είναι ξακουστό για τα μεταξωτά αλλά και τα λουκάνικα που παράγει.
Στο Παλιούρι Διδυμοτείχου σερβίρεται ξυνόγαλο με χωριάτικη πίτα.
Στην Ορεστιάδα και στα χωριά της περιοχής μπορείτε να γευτείτε τον παραδοσιακό καβουρμά.
Στο Θεραπειό δοκιμάστε φρέσκα ψάρια από τον ποταμό Άρδα.
Στον Πεντάλοφο και τα Πετρωτά απολαύστε το "σέρτικ
ο" τσίπουρο και το σπιτικό κρασί.
Σε ολόκληρο το νομό μπορείτε να δοκιμάσετε τον πατσά με τις διάφορες γεύσεις: κοιλιά, ποδαράκια, μοσχαροκεφαλή και ανάμικτο.
Το κατ' εξοχήν παραδοσιακό φαγητό του Έβρου είναι "η λαχανιά". Λάχανο γιαχνί με χοιρινό κρέας ή λουκάνικο. Άλλες λιχουδιές είναι ο τραχανάς, γλυκός ή ξινός, το κουσκούσι και τα υφκάδια (χυλόπιτες).
Τα εξαίρετα σπιτικά λικέρ φτιάχνονται με βάση το κονιάκ, τα βύσσινα ή κράνα ή μούσμούλα.



Η Θρακιώτικη φιλοξενία είναι γνωστή και θα σας καταπλήξει. Επισκεφθείτε τον νομό μας και δικαιώστε τις προσδοκίες σας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Top