Μεγάλη επίσης είναι και η ποικιλία των γεωλογικών σχηματισμών και πετρωμάτων και σημαντικά τα παλαιοντολογικά ευρήματα των απολιθωμάτων που βρέθηκαν στην περιοχή.
Η χλωρίδα της περιοχής, εμφανίζει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον διότι εμφανίζει μοναδικά για τη χώρα μας στοιχεία της ποντιακής ζώνης.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πανίδα της περιοχής και ιδιαίτερα η ορνιθοπανίδα, τόσο με τα σπάνια αρπακτικά της περιοχής του Δάσους της Δαδιάς όσο και με τα υδρόβια και παρυδάτια είδη της περιοχής του Δέλτα του Έβρου.
Όλα αυτά και ιδιαίτερα η μεγάλη βιοποικιλότητα σε επίπεδο οικοσυστημάτων και ειδών χλωρίδας και πανίδας, καθιστούν την περιοχή του Έβρου ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης ενός τοπικού-περιφερειακού μουσείου, το οποίο θα αναδεικνύει αυτόν τον μοναδικό πλούτο της περιοχής και θα τον κάνει προσιτό στους επισκέπτες τους, μέσω της κατάλληλης παρουσίασης.
Συνεπώς βασικός σκοπός του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης είναι η ανάδειξη της βιοποικιλότητας, σε όλα της τα επίπεδα (γενετική, ειδών, οικοσυστημάτων, τοπίου) της περιοχής του Έβρου και των γεωφυσικών και οικολογικών ιδιαιτεροτήτων της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου