Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ



AKAΔΗMIA ΣΤΙΒΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 250 ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ
ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ-ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ-
ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΒΡΟΥ

Το Σάββατο 17/4 στο στάδιο Φώτης Κοσμάς διεξήχθη για πρώτη φορά σε όλη τη Θράκη πρωτοποριακή διαδικασία ελέγχου σωματικής εξέλιξης και παχυσαρκίας για όλα τα παιδιά της Αλεξ/πολης και των γύρω περιοχών. Περισσότερα από 250 παιδιά 7-13 ετών προσήλθαν με τους γονείς τους για να εξετασθούν σε σειρά δοκιμασιών με επιστημονικό τρόπο, από εξειδικευμένους προπονητές, αλλά και πρωτότυπα μηχανήματα από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Μετρήθηκε το ποσοστό λίπους και ο δείκτης μάζας σώματος, η μέγιστη ταχύτητα, η ισχύς των κάτω άκρων με το Bosco test, η ισχύς των άνω άκρων, ο χρόνος αντίδρασης με το New test καθώς και η αλτική ικανότητα.
Τα αποτελέσματα των τεστ θα κοινοποιηθούν στους γονείς των παιδιών μετά την Τρίτη 20/4, καθημερινά 4-6 στο στάδιο, από τους προπονητές του Εθνικού Πατερόπουλο Κώστα και Δαστερίδη Γιώργο.
Η όλη διαδικασία έγινε υπό την αιγίδα των Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Έβρου, η οποία και δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στη σύγχρονη μάστιγα, την παχυσαρκία και με τη βοήθεια του ΤΕΦΑΑ, το οποίο και παρείχε στον Εθνικό τα μηχανήματα καθώς και την τεχνογνωσία.
Στόχος του Εθνικού είναι η κοινωνική αυτή παρέμβαση να γίνει θεσμός, με τον οποίο η νεολαία της περιοχής μας θα δοκιμάζει τις δυνάμεις της στο αθλητισμό, με επιστημονικό όμως τρόπο, θα αναγνωρίζει τις φυσικές ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού, δίνοντας τις πρώτες κατευθύνσεις για την ένταξη του στον αθλητισμό.
Η Ακαδημία στίβου του Εθνικού με την οργάνωση της, από παιδαγωγικής και επιστημονικής άποψης, μπορεί να παίξει το ρόλο της αρχικής προπαρασκευαστικής αθλητικής επαφής του παιδιού, μιας και ο στίβος είναι η απαρχή όλων των αθλημάτων. Μετά από 1-2 έτη παρουσίας στο στίβο ο νεαρός αθλητής μπορεί να εξελιχθεί σε αθλητή κλασσικού αθλητισμού, να μεταπηδήσει σε άλλο άθλημα έχοντας βασικές γνώσεις αθλητικών κινήσεων ή να παραμείνει ένα παιδί γενικά με θετική στάση στον αθλητισμό.

Το τμήμα στίβου του Εθνικού ευχαριστεί τον Αντινομάρχη κ.Ιωαννάκη για την ανταπόκριση στην πρόταση χορηγίας και τον πρόεδρο του ΑΟΔΑ κ.Θεοδώρου για τη συνεχή στήριξη σε όλες τις παρεμβάσεις του τμήματος.
Επίσης ευχαριστεί τους Δ/ντες Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης κ.Ταρτανή και κ.Μπόγλου, τους Δ/ντες των σχολείων και τους καθηγητές Φ.αγωγής που βοήθησαν στην ενημέρωση των μαθητών όλων των σχολείων.
Τέλος ευχαριστεί τους προπονητές του Εθνικού και τους καθηγητές του ΤΕΦΑΑ που βοήθησαν στο στήσιμο και εκτέλεση της όλης διαδικασίας, καθώς και στους φίλους του τμήματος στίβου που έδωσαν την πολύτιμη βοήθεια και το χρόνο τους, την Δώρα Σαμίδου, Φανή Μπερμπερίδου, Συμέλα Ξανθοπούλου, Πάρη Γρηγοριάδη, Γιάννη Βεζάζη, Αθανάσιο Κουφό, Μαρία Σταθάκη, Χρήστο Κυριαζίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID