Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Παιδούπολη Πρώτης

Με πολύ ενθουσιασμό και πατρική αγάπη μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα παιδιά της Ρωμιοσύνης, τα οποία ευρίσκονται στην Παιδόπολη της νήσου Πρώτης των Πριγκηπονήσων για τη δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο. Να σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών φιλοξενούνται και σαράντα πέντε παιδιά, ελληνορθόδοξα, υπό την ηγεσία του Πρεσβυτέρου π. Δαμιανού, από την περιοχή της Αντιόχειας και Αλεξανδρέττας της νοτιοανατολικής Μικράς Ασίας, που υπάγονται στο κλίμα του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Απευθυνόμενος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα παιδιά υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «να θεωρείται τους εαυτούς σας πάντοτε υπερήφανους διότι είστε ελληνορθόδοξα παιδιά και ως πρόσωπα ανήκετε στην Εκκλησία μας».

Ο Πατριάρχης, ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολιτισμική και θρησκευτική ταυτότητα των παιδιών υπογραμμίζοντας απευθυνόμενος προς αυτά ότι θα πρέπει να είναι αφοσιωμένα στην χριστιανική πίστη και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να διατηρούν την πολιτισμική τους ταυτότητα. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτή είναι η επιθυμία, η προσμονή και η παράκληση εμάς των μεγαλυτέρων που προσβλέπομε στο μέλλον σας».

Στη συνέχεια τους προέτρεψε να μεγαλώνουν με αλληλεγγύη και ομόνοια μεταξύ τους γιατί, όπως τόνισε, όταν υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη τότε διατηρείται καλύτερα η πολιτισμική και θρησκευτική ταυτότητα του καθενός
από εμάς.

Πριν την συνάντηση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τα παιδιά τελέστηκε εσπερινός στον Ναό της Μονής της Μεταμορφώσεως, όπου ευρίσκονται και οι θερινές κατασκηνώσεις, ενώ ακολούθησε μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα από τους μικρούς παραθεριστές. Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετείχαν με μουσικά όργανα ο Μέγας Ιεροκήρυκας Βησσαρίων με ούτι, η Μαριλένα Λεάνα, βοηθός υφηγητού του Πανεπιστημίου της Πόλεως με κιθάρα και η Ευγενία Δανάκη, εκπαιδευτικός από την Ορεστιάδα με αρμόνιο. Με τον τρόπο αυτό παρουσιάστηκε μια εικόνα αρμονικής σύμπραξης με ετερόκλητα όργανα. Επίσης τα παιδιά παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς με την καθοδήγηση του καθηγητή τους Σάββα Παναγιωτίδη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Πριγκηπονήσων Ιάκωβος και Μοσχονησίων Απόστολος, ο συντονιστής εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη Αντώνιος Χατζόπουλος, ο διευθυντής της κατασκηνώσεως Σταύρος Ραφαηλίδης, μέλη του Ιδρύματος της Παιδοπόλεως, άλλοι παράγοντες και πλήθος ομογενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID