Παραδοσιακή σκορδαλιά όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, με μπόλικο καρύδι νόστιμη και πολύ υγιεινή.
Συστατικά
- 1,5 κούπα καρύδια
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- μισή κούπα νερό
- μισό κουτ. γλυκού αλάτι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- Τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.
- Το ξύδι και το αλάτι τα αυξομειώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Αν μας φανεί πολύ πηκτή την αραιώνουμε με λίγο νεράκι ακόμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου