Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΥΡΜΟΥΛΑΣ

Κοτόπιτα

Υλικά:

  • 3/4 φλυτζανιού βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κότα
  • 1 κουτί φύλλο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση

    -Κόβετε την κότα σε κομμάτια

    -Βάζετε τα κομμάτια μέσα σε μία κατσαρόλα να βράσουν

    -Προσθέτετε τα κρεμμύδια

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Όταν βράσει βγάζετε την κότα και αφήνετε το ζουμί με τα κρεμμύδια το να βράσει και να πυκνώσει ανακατεύοντας

    -Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά

    -Ξεψαχνίζετε την κότα και αφαιρείτε την πέτσα

    -Ψιλοκόβετε σε κομματάκια

    -Τα ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα με τον χυλό

    -Προσθέτετε το τυρί, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Ανακατεύετε να γίνουν μία ενιαία μάζα.

    -Παίρνετε ένα ταψάκι και το βουτυρώνετε

    -Στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντας με βούτυρο το καθένα

    -Αδειάζετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού

    -Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο

    -Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα

    -Αλοίφετε με βούτυρο

    -Κόβετε την πίτα σε κομάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Ads Inside Post

    Comments system

    Disqus Shortname

    Flickr User ID