Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΛΙΑΣ

Τσουρέκι

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά ή 150 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 2/3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 2/3 φλυτζάνια βούτυρο
  • 1 κουταλιά μαχλέπι σε σκόνη
  • 7 φλυτζάνια αλεύρι αμερικάνικο
  • αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
  • ξύσμα μισού πορτοκαλιού
  • ξύσμα μισού λεμονιού

  • Εκτέλεση

    -Βάζετε το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό

    -Σε μία λεκάνη διαλύετε την μαγιά στο γάλα, προσθέτετε 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να φουσκώσει να γίνει διπλάσιο

    -Σε μία κατσαρόλα σε πολλή χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο να λιώσει

    -Χτυπάτε καλά τα αυγά και τα προσθέτετε στο βούτυρο, ανακατευοντας συνεχώς

    -Προσθέτετε το μαχλέπι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το αλάτι

    -Χύνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην λεκάνη με την μαγιά, ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε

    -Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ζύμη ομοιόμορφη

    -Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί

    -Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια τα οποία τα πλάθετε σε τσουρέκια

    -Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα

    -Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν

    -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C

    -Αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με αμύγδαλα

    -Ψήνετε για περίπου μία ώρα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Ads Inside Post

    Comments system

    Disqus Shortname

    Flickr User ID