Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων στην Ορεστιάδα



Η 6η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων “Athens Video Art Festival 2010”, περιοδεύοντας στην ελληνική περιφέρεια με την συνδιοργάνωση της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς παρουσιάζεται για πρώτη φορά 25 – 26 Σεπτεμβρίου στην Ορεστιάδα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς κερδίζοντας φορείς, κοινό, και την υποστήριξη περισσότερων από 7.200 καλλιτεχνών από 50 χώρες από όλο τον κόσμο. Η παρουσίαση του γεγονότος στοχεύει στην ανάδειξη, εξέλιξη και εξάπλωση του σύγχρονου πολιτισμού και την επικοινωνία των ψηφιακών τεχνών μακριά από τα αστικά κέντρα.


Το κοινό της Ορεστιάδας, θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει εντυπωσιακές προβολές video art, animation καθώς και εκθέσεις βίντεο – εγκαταστάσεων και ψηφιακής εικόνας (digital image), δίνοντας ενεργά το παρόν στην μεγάλη αυτή γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού. Θέλοντας να δώσουμε μια επιπλέον έμφαση σε θέματα οικολογίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης θα παρουσιαστεί η φετινή θεματική ενότητα «Feel Free To Feel Green», με «περιβαλλοντικά - ευαίσθητα» έργα όλων των κατηγοριών, που αφορούν την ευρύτερη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID