Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΑΦΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS 2011 ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΕΡΩΝ.

Σύμφωνα με την παράδοση των Special Olympics, από το 1981, η Φλόγα της Ελπίδας μεταφέρεται από μία ομάδα λαμπαδηδρόμων που αποτελείται από «Εκπροσώπους του Νόμου» (Φρουροί της Φλόγας).

Στην περίπτωση των Παγκοσμίων ή των Ευρωπαϊκών Αγώνων, η ομάδα αυτή είναι πάντοτε διεθνής και η Λαμπαδηδρομία, σύμφωνα με σχετική συμφωνία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ξεκινά από την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, η Αφή της Φλόγας της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στην πόλη Φέρες του Νομού Έβρου, από την κρύπτη του Καθολικού της Μονής Παναγίας Κοσμοσώτειρας.

Αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας, η διεθνής ομάδα λαμπαδηδρόμων αποτελούμενη από 10 αστυνομικούς και έναν Πολωνό αθλητή, υποστηριζόμενη από ομάδα Ελλήνων αστυνομικών και Αθλητών Special Olympics, θα μεταφέρει τη Φλόγα σε διάφορα σημεία του Έβρου και κατόπιν θα συνεχίσει την πορεία της μέσα από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως τη Λουμπλιάνα, τη Λισσαβώνα, το Παρίσι, το Λουξεμβούργο, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, για να καταλήξει στην Πολωνία. Η Λαμπαδηδρομία θα καλύπτει μία απόσταση 3-5χλμ. μέσα στο κέντρο κάθε πόλης, όπου θα την υποδέχονται οι τοπικές αρχές και οι πολίτες (στις Βρυξέλες, τη Φλόγα θα υποδεχτούν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Φλόγα θα φτάσει στο αεροδρόμιο Frederic Chopin της Βαρσοβίας, όπου θα την υποδεχτούν 115 Φρουροί της Φλόγας και Αθλητές Special Olympics (50 Πολωνοί και 4 αλλοδαποί) συνοδεία ενός μεγάλου αριθμού φιλάθλων. Την επόμενη μέρα, οι Λαμπαδηδρόμοι θα χωριστούν σε 5 μικρότερες ομάδες και κάθε μία από αυτές θα ακολουθήσει τη δική της πορεία για να φέρει τη Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας, μέσα σε τρεις ημέρες, στις 56 πόλεις της Πολωνίας που θα φιλοξενήσουν αποστολές πριν τους Αγώνες. Εκεί, θα την υποδεχτούν οι τοπικές αρχές κάθε πόλης, αθλητές, εξέχουσες προσωπικότητες και τα μέσα ενημέρωσης.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, αφού ολοκληρωθεί η πορεία της στην Πολωνία, η Φλόγα θα επιστρέψει στη Βαρσοβία. Εκεί, όλες οι ομάδες των λαμπαδηδρόμων θα ενωθούν και μαζί με τους κατοίκους της Βαρσοβίας θα κατευθυνθούν στο Στάδιο Legia, για την Τελετή Έναρξης των θερινών Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics 2010. Η Αφή του Βωμού στο Στάδιο θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της Τελετής και θα σηματοδοτήσει το πέρας της Ευρωπαϊκής Λαμπαδηδρομίας της Φλόγας της Ελπίδας. Η Τελική Πορεία της Φλόγας της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας στην Πολωνία τελεί υπό την Προστασία του Αρχηγού της Πολωνικής Αστυνομίας κ. Andrzej Matejuk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID