Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Ισλί γεμιστά μελομακάρονα!!!


ΥΛΙΚΑ

400 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
400 γραμμάρια αλεύρι για κάθε χρήση
200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κ.τ (κοφτό)μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.τ(κοφτό) σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
500 γραμμάρια καλαμποκέλαιο(ή αντικαταστήστε το μισό με ελαιόλαδο)
250 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
(αντικαταστήστε το με 250 ml μπύρα)
(ή με 100 γρ. λευκό κρασί και 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού)
(ή με 150ml χυμό πορτοκαλιού και 100ml κονιάκ)
10 γραμμάρια γαρύφαλο τριμμένο
20 γραμμάρια κανέλα τριμμένη
ξύσμα ενος πορτοκαλιού

1/2 μπαστουνάκι βανίλια φρέσκια
ή 2 καψούλες βανιλίνη
Για το πασπάλισμα
400 γραμμάρια καρύδια

300 γραμμάρια μέλι
Για τη γέμιση
1/2 κιλoύ καρύδια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε πρώτα το σιρόπι.
(θα το βρείτε στο τέλος της συνταγής)

Χτυπήστε ελαφρά με το σύρμα,
το λάδι με τη ζάχαρη, τη βανίλια
και το ξύσμα πορτοκαλιού .

Ανακατέψτε τη φαρίνα, με το μπέικιν, τη σόδα,
κανέλα, γαρύφαλο και το σιμιγδάλι.

Ρίξτε τα στο μίγμα λαδιού, ανακατέψτε ελαφρά.

Ρίξτε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι χωρίς να ζυμώνετε πολύ.
Μόλις το ζυμάρι γίνει μαλακό που δεν θα κολλά στα χέρια,
και χωρίς να είναι πολύ λιπαρό είναι έτοιμο.

(Προσοχή μη ζυμώνετε, απλά ανακατέψτε τα υλικά να ενωθούν.
Αν ζυμώσετε θα βγάζει το λάδι και θα σας ξεγελά.)

Φτιάξτε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Ανοίξτε τα στην παλάμη σας σε μικρά δισκάκια,
και στο κέντρο βάλτε μισό καρύδι ή τριμμένο ή τη γέμιση της αρεσκείας σας.
Διπλώστε στα τρία, φτιάχνοντας τριγωνάκια.

Αραδιάστε τα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα,
και κεντήστε τα τρίγωνα,
αρχίζοντας από το κέντρο προς τις τρεις πλευρές,
με τη βοήθεια μικρής τσιμπίδας, ή με δυο πηρούνια.
Αν δυσκολεύεστε απλά τρυπήστε τα ελαφρά με οδοντογλυφίδα ή με ένα πιρούνι.
Αν έχετε χρόνο φτιάξτε τα δεντράκια σκαλιστά.

Ψήστε τα 30 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς στη μεσαία σκάλα.

1 σχόλιο:

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID