Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

ΜΠΑΜΠΩ ΣΟΥΦΛΙΩΤΙΚΗ

Συστατικά

  • Εντόσθια-Μαντίλα
  • 1 kg κρέας μοσχάρι
  • 1kg κρέας χοιρινό
  • συκώτι (300 gr)
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • λίγο παστό
  • ρύζι (2 φούχτες)
  • μαύρο πιπέρι, ρίγανη, κύμινο, μπαχάρι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • 1 μικρό ποτηρι νερό στο μείγμα για να διευκολύνει το γέμισμα.
  • 1 χωνί

  1. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρέας, ικανά να χωρούν στο χωνί που θα χρησιμοποιήσουμε κατά το γέμισμα.
  2. Κόβουμε τα πράσα σε πολύ ψιλά κομματάκια.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι στο μείγμα, τα μπαχαρικά μας, το νεράκι και αφού τα ανακατέψουμε λίγο, με ένα κουτάλι γεμίζουμε τη μαντίλα (δεν ξεχνάμε να το δέσουμε στην κάτω άκρη)
  4. Αφού τελειώσουμε βγάζουμε το χωνί από τη μαντίλα και δένουμε σφιχτά.
  5. Ψήνουμε τη μπάμπω ή τη βράζουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά(τούτη τη νύχτα,, όλη τη νύχτα) τρυπώντας την σε κάποια σημεία ώστε να μην για να μην σκασει.
  6. Η μπάμπω τρώγεται ανήμερα τα Χριστούγεννα, μετά την επιστροφή από την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.
  7. Συνοδεύεται με μπρούσκο σουφλιωτιο κρασί.
Καλή μας όρεξη !


Αρχική πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/soufliotiki-mpampo.html
επεξεργασία από: Εβρος Power

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID