Συστατικά
- Εντόσθια-Μαντίλα
- 1 kg κρέας μοσχάρι
- 1kg κρέας χοιρινό
- συκώτι (300 gr)
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- λίγο παστό
- ρύζι (2 φούχτες)
- μαύρο πιπέρι, ρίγανη, κύμινο, μπαχάρι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- 1 μικρό ποτηρι νερό στο μείγμα για να διευκολύνει το γέμισμα.
- 1 χωνί
- Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρέας, ικανά να χωρούν στο χωνί που θα χρησιμοποιήσουμε κατά το γέμισμα.
- Κόβουμε τα πράσα σε πολύ ψιλά κομματάκια.
- Ρίχνουμε το ρύζι στο μείγμα, τα μπαχαρικά μας, το νεράκι και αφού τα ανακατέψουμε λίγο, με ένα κουτάλι γεμίζουμε τη μαντίλα (δεν ξεχνάμε να το δέσουμε στην κάτω άκρη)
- Αφού τελειώσουμε βγάζουμε το χωνί από τη μαντίλα και δένουμε σφιχτά.
- Ψήνουμε τη μπάμπω ή τη βράζουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά(τούτη τη νύχτα,, όλη τη νύχτα) τρυπώντας την σε κάποια σημεία ώστε να μην για να μην σκασει.
- Η μπάμπω τρώγεται ανήμερα τα Χριστούγεννα, μετά την επιστροφή από την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.
- Συνοδεύεται με μπρούσκο σουφλιωτιο κρασί.
Αρχική πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/soufliotiki-mpampo.html
επεξεργασία από: Εβρος Power
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου