Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΠΥΚΝΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ


Με αντιολισθητικές αλυσίδες και ιδιαίτερη προσοχή έπρεπε να κινούνται οι οδηγοί του Έβρου από το δήμο Σουφλίου και βορειότερα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Το χιόνι άρχισε να πέφτει πυκνό το βράδυ της Δευτέρας και χθες το είχε στρώσει για τα καλά.

Μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, όσοι κινούνταν στον κάθετο άξονα Ορεστιάδας – Ορμενίου συνάντησαν εκχιονιστικά μηχανήματα. Η χιονόπτωση ειδικά στο Τρίγωνο ήταν ιδιαίτερα έντονη με αποτέλεσμα το χιόνι να καλύπτει την άσφαλτο. Τα μηχανήματα έκαναν προσπάθειες να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό αλλά λίγα λεπτά αφότου καθάριζαν το οδόστρωμα, το χιόνι «έπιανε» και πάλι. Το πρωί της Τρίτης οι αλυσίδες ήταν απαραίτητες στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ μέσα στις πόλεις και τον κάθετο άξονα, οι οδηγοί έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Τα σχολεία στο Τρίγωνο παρέμειναν κλειστά αφού ήταν δύσκολη η μετάβαση των μαθητών και κυρίως η μεταφορά τους με τα λεωφορεία.
«Τα οχήματα στο εθνικό δίκτυο πρέπει να κινούνται με προσοχή» δήλωσε χθες το μεσημέρι στη «Γνώμη» ο κ. Ευθύμιος Ουλιανούδης, προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Έβρου και πρόσθεσε «στο βόρειο τμήμα του νομού και στο επαρχιακό δίκτυο τα οχήματα κινούνταν μόνο με αλυσίδες. Σε όλα τα σημεία, η προσοχή πρέπει να είναι τεταμένη, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν από τις πέντε το πρωί προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι. Τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά, εκτός από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Δικαίων, όπου οι μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο με δική τους πρωτοβουλία. Δεν υπήρξε καμία απόφαση για κλείσιμο του σχολειού, ενώ οι καθηγητές ήταν στις θέσεις και περίμεναν τους μαθητές οι οποίοι δεν προσήλθαν».

«Οδηγοί προσοχή»
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, ανακοινώθηκε ότι λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης , η κυκλοφορία οχημάτων στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της διεξαγόταν με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, και η ανακοίνωση προσέθετε «Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί των οχημάτων, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, να κινούνται με μικρή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, να μην ενεργούν επικίνδυνες προσπεράσεις και γενικά να οδηγούν με μεγάλη προσοχή.- Για κάθε πληροφορία σχετικά με την κατάσταση του οδοστρώματος του οδικού δικτύου της περιφέρειάς μας ,οι οδηγοί να απευθύνονται στο Κέντρο Άμεσης Δράσης Ορεστιάδας στο τηλέφωνο 2552022100»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID