Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Πολιτιστικό Σαββατοκύριακο με θέατρο, μουσική και βιβλίο στην Αλεξανδρούπολη


Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πολιτιστικό Σαββατοκύριακο έχει διοργανώσει για τις 16 και 17 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Το Σάββατο, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης θα εμφανιστεί το συγκρότημα U’n’U, γνωστό σε όλη την Ευρώπη, σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό δρώμενο που συνδυάζει θέατρο και μουσική.
Την Κυριακή, ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Κυρίων & Δίδων Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων του Δρ. Όμηρου Μαυρίδη.

Μοναδικές στιγμές με U’n’U
O Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ένα πολύτεχνο καλλιτεχνικό δρώμενο (multiarts event) με το συγκρότημα U’n’U, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης. Η παράσταση, που φέρει τίτλο Inner Voyage (Εσωτερικό Ταξίδι) βασίζεται στην καλλιτεχνική συνύπαρξη της μουσικής (Rhythm’n’Tronic), του θεάτρου και της ποίησης, καθώς και στην υποστηρικτική παρουσία προβολών και άλλων οπτικών εφέ. Η μουσική βασίζεται πάνω στην μελωδία και τον ρυθμό με τέτοιο τρόπο που ξεφεύγει εσκεμμένα από τους περιορισμούς της συμβατικής αρμονίας. Το ηχόχρωμα κυριαρχεί και είναι αυτό που δημιουργεί μια άλλη ατμοσφαιρική διάσταση. Η μουσική μεταμορφώνεται σε ηχητικές εικόνες, που δεν είναι περιορισμένες με τυπικά στοιχεία της εμπορικής μουσικής, αφήνοντας τον ακροατή να κάνει με τη φαντασία του εσωτερικό ταξίδι και όχι μόνο. Μία μεγάλη γκάμα κρουστών και ηλεκτρονικών οργάνων δίνουν ιδιαίτερη δυναμική στο πολύτεχνο δρώμενο. Το multimedia πλαίσιο (προβολές και φωτισμοί) με μεταφορικό τρόπο συμπληρώνει τη μουσική και τα ποιήματα αγγίζουν τον εσωτερικό κόσμο των ακροατών. Το συγκρότημα U’n’U αποτελείται από τους κορυφαίους ευρωπαίους μουσικούς Symose Paga (synthesizers, percussion, saxoflute, metalophone, slit drum, gongs) και Krzysztof Baka (drums, electronic drums, percussion). Κυρίαρχο ρόλο έχουν επίσης οι ηθοποιοί Νίκος Σπυρέλης και Έλενα Χωματά.
Παρουσίαση βιβλίων του Όμηρου Μαυρίδη
O Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης και ο Σύλλογος Κυρίων & Δίδων Αλεξ/πολης, διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων του Δρ. Όμηρου Μαυρίδη ΑΣΝΗΦ – Ξεριζωμένη από την Αρμενία στην Ελλάδα, Η Ανεψιά μου η Τουρκάλα και Καλλιστώ και Ιμπραχήμ, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Εντευκτήριο του Συλλόγου Κυρίων & Δίδων Αλεξ/πολης (14ης Μαΐου 78). Η παρουσίαση των βιβλίων του καθηγητού θα γίνει από την φιλόλογο κα Άννα Δεληγιάννη.
Ο συγγραφέας Όμηρος Μαυρίδης, Πανεπιστημιακός καθηγητής, Δρ. Φιλοσοφίας, γεννήθηκε το 1939 στα Κασσιτερά Σαπών (Θράκη) από Πόντιο πατέρα και Θρακιώτισσα μητέρα.
Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξ/πολης, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης (Γερμανία) Ψυχολογία, Φιλοσοφία και Παιδαγωγικά, και έκλεισε τις σπουδές του με το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ. Δίδαξε μετά Κοινωνική και Παιδαγωγική Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια Χάγκεν και Ντόρτμουντ. Διεύθυνε αμέτρητα σεμινάρια στη «Δυναμική της Ομάδας». Στις διακοπές του αποθανάτιζε σε διαφάνειες την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη και τον υπόλοιπο χρόνο την πρόβαλε σε Έλληνες και Γερμανούς σ’ όλη την Γερμανία. Παράλληλα ήταν ιδρυτικό μέλος σε πολλούς Συλλόγους (επιστημονικούς, γερμανο-ελληνικούς, φιλανθρωπικούς, πολιτιστικούς κ.τ.λ.). Επίσης δίδαξε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς σε Έλληνες και Γερμανούς. Συγχρόνως με όλες αυτές τις δραστηριότητες ξεκίνησε και το συγγραφικό του έργο, με το πρώτο του μυθιστόρημα στην Γερμανική: „Die Steinschlacht bei Sappe“ (8000 αντίτυπα). Ακολούθησαν «Τα σταυρωμένα νιάτα», «Ο πετροπόλεμος στις Σάπες», «Η Ελλάδα μας αργοπεθαίνει», «Της ξενιτιάς η μόρφωση» (επανεκδόσεις: Ερωδιός).
Σήμερα μετά από 40 γεμάτα χρόνια προσφοράς στην Γερμανία, ζει στην Αλεξ/πολη και ασχολείται αποκλειστικά με το συγγραφικό του έργο. Μερικά από τα βιβλία που έχει εκδώσει είναι τα εξής: «Το αμπέλι μας στον Πόντο», «Καλλιστώ και Ιμπραχήμ», «Παιχνίδια της παρέας», «Η ανεψιά μου η Τουρκάλα»,. Έτοιμα για έκδοση είναι τα: «Ιωνάς Β΄» και «Αφορισμοί- Σκέψεις ακαλλιέργητες».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID