Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ SITE


Διαβάστε κάποια στοιχεία για τους Μεταξάδες και επισκεφθείτε το site του τοπικού γυμνασίου για περρισότερα όπως τα βλεπουν οι μαθητές του Έβρου
 
Δυτικά του Διδυμοτείχου και τελευταίο σε μια σειρά χωριών κατά μήκος του Ερυθροποτάμου, βρίσκεται το κεφαλοχώρι των Μεταξάδων, χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά μακριάς λοφοσειράς. Μετά απ' αυτό αρχίζουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία . Τελευταίο στη σειρά μα όχι και στη σπουδαιότητα.

Ξακουστό ήταν το χωριό των Μεταξάδων από παλιά. Πολυτραγουδισμένο κεφαλοχώρι, έχει εντελώς δικό του χρώμα. Χωριό παμπάλαιο , αποτέλεσε το αγκωνάρι για όλη την παραμεθόριο περιοχή. Ένας ελληνισμός πανάρχαιος και αμόλυντος ζει εδώ από πολύ παλιά, που διατήρησε τις παραδόσεις του.
Οι Μεταξάδες αποτελούν την ποίηση της πέτρινης κατασκευής. Η πέτρα, χρώματος ανοιχτού μπεζ, δίνει από μακριά στους Μεταξάδες την εντύπωση ανθισμένης πλαγιάς με πελώρια πετρολούλουδα. Περπατάς στα στενά, ελικοειδή δρομάκια και σε κάθε στροφή χαίρεται η ματιά σου, στο αντίκρισμα των ωραίων σπιτιών με την ποικιλία σχεδίων, σπίτια που η κάθε πόλη θα τα θεωρούσε στολίδια της.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ SITE TOY ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID