Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΝΕΒΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΕΡΩΝ


Στις Φέρες το μεγάλο αγροτικό ραντεβού της χρονιάς

Όλα είναι έτοιμα στις Φέρες για το καθιερωμένο ραντεβού του αγροτικού κόσμου, την Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, που φέτος συμπληρώνει 14 χρόνια ζωής. Επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφοι και επισκέπτες από όλη τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και χώρες των Βαλκανίων, αναμένεται να συρρεύσουν στις Φέρες, προκειμένου να ενημερωθούν και φέτος για τα προϊόντα, τις καλλιέργειες, τα μηχανήματα, αλλά και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική γεωργία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρά την οικονομική κρίση και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο Δήμος Φερών είναι έτοιμος να υποδεχθεί εκθέτες και επισκέπτες από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Τουρκία. Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή το απόγευμα και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την κορδέλα θα κόψει, όπως και πέρυσι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Σκιαδάς. Φέτος θα υπάρχουν περίπου 40 περίπτερα, ενώ αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη η συμμετοχή εκθετών στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης. Στο πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνονται και αυτή την χρονιά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες για ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και όχι μόνο. Το κεντρικό θέμα της φετινής έκθεσης είναι «Η βοοτροφία στο Δέλτα του Έβρου», ενώ θα υπάρξουν και εισηγήσεις για τις εξελίξεις στην ελληνική γεωργία, μετά το 2013, από τον κ. Γιάννη Κολυβά, προϊστάμενο του Γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ. Παράλληλα, φέτος, για πρώτη φορά, η έκθεση θα έχει μία διαφορετική όψη, μια και θα εκτίθενται και ζώα, μικρά και μεγάλα.


Το πρόγραμμα της έκθεσης

Παρασκευή 11/9/2009
ώρα 19.00
Εγκαίνια έκθεσης Προσφώνηση από τον Δήμαρχο Φερών Ούστογλου Γεώργιο Χαιρετισμοί Ημερίδες Κλειστό γυμναστήριο Φερών – εξωτερικός στεγασμένος χώρος
Σάββατο 12/9/2009
11.00
Θέμα: Σιτηρέσια μόσχων πάχυνσης και γαλακτοπαραγωγής αιγοπροβάτων Εισηγητής: Γεώργιος Αρσένος, επίκουρος καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ Ζωοτέχνης.
19.30
Θέμα: Εξελίξεις για την ελληνική γεωργία μετά το 2013. Εισηγητής: Γιάννης Κολυβάς, προϊστάμενος του Γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Κυριακή 13/9/2009
11.00
Θέμα: Παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος. Συνθήκες υγιεινής και λειτουργίας των κρεοπωλείων – Παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών. Εισηγητής: Ιωάννης Κουλούρης, προϊστάμενος Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσ/νίκης.
Θέμα: Θετική αξία του κρέατος, τυποποίηση – κρεατοσκευάσματα. Εισηγητής: Σταμάτης Μαλαματίνης, προϊστάμενος Σχολής Επαγγελμάτων Κρεάτος Δράμας.
19.30 Θέμα: Βασικές αρχές αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης. Βασικές αρχές απόσταξης προϊόντων αμπέλου.
Εισηγητής: 1. Δημήτριος Ράπτης, γεωπόνος, διδάκτωρ αμπελουργίας – Δ/νσης Γεωργίας Έβρου.
2. Δημήτριος Τσιβόγλου, χημικός του Γενικού Χημείου του Κράτου
ς.


Λειτουργία Έκθεσης: Παρασκευή: 19.00-22.30
Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα: 10.00-14.00 και 18.00-22.30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID