Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΕΡΩΝ


Παραγωγικός Συναιτερισμός Γυναικών Φερών “Εκάβη”
Το 1996 με πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας γυναικών ξεκίνησε ένας διάλογος σε επίπεδο κοινωνίας με γυναίκες που ανησυχούσαν, προβληματίζονταν, επιθυμούσαν να δραστηριοποιηθούν και να είναι ενεργές. Τότε προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ενός συνεταιρισμού που θα έβγαζε τις γυναίκες από το σπίτι, θα τις κοινωνικοποιούσε, θα τις έκανε να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία, να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της οικογένειας τους και του τόπου τους.

Οι 34 αυτές γυναίκες θέλησαν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και την αγάπη τους για τις παραδοσιακές γεύσεις και να προσφέρουν υπηρεσίες όχι στεγνά τουριστικές, αλλά δουλειά με κέφι, μεράκι και ποιότητα. Ο Γυναικείος συνεταιρισμός έχει δικό του εργαστήριο στις Φερές, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει μεγάλη ποικιλία από γλυκά κουταλιού, σπιτικά λικέρ, πίτες και ζυμαρικά.
Στον ίδιο χώρο λειτουργεί εκθετήριο με όλα τα παραγόμενα προϊόντα, γλυκά κουταλιού και Θρακιώτικα ζυμαρικά (χυλοπίτες – κους κους – τραχανά κόκκινο (λαχανικών) – τραχανά άσπρο – φιδέ κ.τ.λ.) που είναι φτιαγμένα με μεράκι και φροντίδα από τις γυναίκες με συνταγές παραδοσιακές που έμαθαν από τις γιαγιάδες τους, με προϊόντα αγνά, ποιοτικά και βέβαια νόστιμα. Το τηλέφωνο και fax του εργαστηρίου και εκθετηρίου είναι 25550-22226

Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πέπλου

Ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πέπλου ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από 15 γυναίκες των γύρω ακριτικών χωριών.
Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες του συνεταιρισμού λειτουργούν το αναψυκτήριο στο τελωνείο καταφέρνοντας έτσι να δραστηριοποιηθούν και να συμβάλουν οικονομικά στα νοικοκυριά τους.
Στο εργαστήριό τους παρασκευάζουν χειροποίητες πίτες, γλυκά και λικέρ ενώ στο χώρο του αναψυκτηριού ο επισκέπτης ή ο περαστικός έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να γευτεί, αλλά και να αγοράσει τα παραδοσιακά τους προϊόντα.
τηλ: 25550-31901

Πηγή:

Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Φερών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID