ΥΛΙΚΑ:
  • 20 ντοματάκια (γύρω στο 1 κιλό)
  • Σιρόπι
  • 20 γραμ. ασβέστη σε 3-4 κιλά νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόν-τουζού
  • 1 1/2 κιλό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ντοματάκια σε τουλπάνι και τα βουτάμε για 1 λεπτό σε ζεματιστό νερό. Τα ξεφλουδίζουμε, τα τρυπάμε στο επάνω σημείο, στο κοτσάνι, τα χαράζουμε λίγο και από την άλλη μεριά και τα πιέζουμε για να βγει ο σπόρος.
Τα ρίχνουμε στο ασβεστόνερο για 1 ώρα. Τα βγάζουμε και τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα ρίχνουμε στη λεκάνη με λεμόν-τουζού (κιτρικό οξύ). Τ' αφήνουμε 1/2 ώρα. Έχουμε έτοιμο το σιρόπι, το οποίο βράζει στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια και τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Τ' αφήνουμε και την άλλη μέρα τα βράζουμε με λίγο σιρόπι, αν χρειαστεί, και βάζουμε αν θέλουμε και μερικά φύλλα αρμπαρόριζα.

Ευχαριστούμε τη μπάμπω Σουλτάνα

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Top