Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ γλυκό



ΥΛΙΚΑ:
  • 20 ντοματάκια (γύρω στο 1 κιλό)
  • Σιρόπι
  • 20 γραμ. ασβέστη σε 3-4 κιλά νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόν-τουζού
  • 1 1/2 κιλό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ντοματάκια σε τουλπάνι και τα βουτάμε για 1 λεπτό σε ζεματιστό νερό. Τα ξεφλουδίζουμε, τα τρυπάμε στο επάνω σημείο, στο κοτσάνι, τα χαράζουμε λίγο και από την άλλη μεριά και τα πιέζουμε για να βγει ο σπόρος.
Τα ρίχνουμε στο ασβεστόνερο για 1 ώρα. Τα βγάζουμε και τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα ρίχνουμε στη λεκάνη με λεμόν-τουζού (κιτρικό οξύ). Τ' αφήνουμε 1/2 ώρα. Έχουμε έτοιμο το σιρόπι, το οποίο βράζει στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια και τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Τ' αφήνουμε και την άλλη μέρα τα βράζουμε με λίγο σιρόπι, αν χρειαστεί, και βάζουμε αν θέλουμε και μερικά φύλλα αρμπαρόριζα.

Ευχαριστούμε τη μπάμπω Σουλτάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID