Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ "ΦΕΓΓΑΡΙ"...


Το νησί της Σαμοθράκης και πιο συγκεκριμένα το όρος Σάος προσφέρεται για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την ορειβασία.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σαμοθράκης "ΦΕΓΓΑΡΙ" ιδρύθηκε το 2001 και πήρε το όνομα του από την κορυφή Φεγγάρι, (υψόμετρο 1.627μ ) του βουνού ΣΑΟΣ, της ψηλότερης κορυφής του Αιγαίου μετά τον Ψηλορείτη. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σαμοθράκης δημιουργήθηκε από μια παρόρμηση μιας παρέας νέων που θέλησαν να διαδώσουν και να μεταφέρουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον στους συμπολίτες τους και να προτείνουν μια εναλλακτική προσέγγιση "απόδρασης και hobby" στο απομονωμένο αυτό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Σκοπός του συλλόγου είναι η συστηματική καλλιέργεια και διάδοση όλων των μορφών ορειβασίας και γενικότερα αθλημάτων βουνού, η φροντίδα της ανάπτυξης του νησιού και της προστασίας του Ελληνικού ορεινού όγκου και εν γένει του περιβάλλοντος.
Για τον σκοπό αυτό ο Ορειβατικός Σύλλογος:
>Δημιουργεί, κατασκευάζει και συντηρεί κάθε είδους ορεινές εγκαταστάσεις και μονοπάτια που εξυπηρετούν τους σκοπούς του και επιμελείται την εύρυθμη λειτουργία τους.
>Οργανώνει αναβάσεις, πεζοπορίες, αναρριχήσεις και άλλες συναφείς δραστηριότητες στις κορυφές της Σαμοθράκης.
>Οργανώνει σεμινάρια κατάρτισης και σχολές βελτίωσης της τεχνικής των μελών του.
>Ενθαρρύνει, καθοδηγεί και παρέχει τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του για την κατάρτιση μελετών ορθολογικής οργάνωσης του ορεινού όγκου.
>Συμβάλλει με κάθε τρόπο στην γνωριμία του Ελληνικού ορεινού όγκου στο ευρύτερο κοινό με την οργάνωση ορειβατικών διαδρομών και περιπάτων όπως και την ψυχαγωγία των μελών του.
>Συμμετέχει σε αποστολές διάσωσης αγνοούμενων ορειβατών αλλά και απεγκλωβισμού συμπολιτών μας σε καταστάσεις ανάγκης κατά τη διάρκεια ακραίων φυσικών φαινομένων όπως βαριές χιονοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID