Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεκίνησε ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Θράκης

Νέα δεδομένα στο συγκοινωνιακό σκηνικό της Θράκης, δημιουργεί η λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, ο οποίος θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των νομών της, παρέχοντας τους φθηνές, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις. Τα εγκαίνια του Προαστιακού Θράκης πραγματοποιήθηκαν την περααμένη Πέμοτη στη Ροδόπη, σε μία λιτή τελετή, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Θράκης.
Στο σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους περίπου 120 χιλιομέτρων, ο Προαστιακός ενώνει μεταξύ τους τις τρεις ακριτικές πρωτεύουσες της Θράκης, καθώς και τα κυριότερα ημιαστικά κέντρα των τριών νομών.
Με χρόνους διαδρομής που δεν υπερβαίνουν τα 33 λεπτά για το τμήμα Ξάνθη - Κομοτηνή και τα 58 λεπτά για το τμήμα Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη, καθώς και με το χαμηλό κόμιστρο που ξεκινά από 0,80 €, το τρένο αναδεικνύεται πλέον σε κύριο μέσο μεταφοράς για τους πολίτες των περιοχών της Θράκης.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού Θράκης. Ταξιδεύοντας σε σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους περίπου 120 χιλιομέτρων, ο Προαστιακός ενώνει μεταξύ τους τις τρεις ακριτικές πρωτεύουσες της Θράκης, καθώς και τα κυριότερα ημιαστικά κέντρα των τριών νομών.
Σε συνδυασμό και με τα καθημερινά διαπεριφερειακά δρομολόγια από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη, τα 8 νέα δρομολόγια του νέου Προαστιακού Θράκης δημιουργούν ένα πλήρως αποδοτικό και ανταγωνιστικό πλέγμα δρομολογίων.
Με χρόνους διαδρομής που δεν υπερβαίνουν τα 33 λεπτά για το τμήμα Ξάνθη – Κομοτηνή και τα 58 λεπτά για το τμήμα Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη, καθώς και με το χαμηλό κόμιστρο που ξεκινά από 0,80 €, το τρένο αναδεικνύεται πλέον σε κύριο μέσο μεταφοράς για τους πολίτες των περιοχών της Θράκης.
Ο σχεδιασμός των δρομολογίων έγινε με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες των επιβατών για τακτικές, γρήγορες και συνεπείς μετακινήσεις από και προς την εργασία τους και τους τόπους ψυχαγωγίας ή αναψυχής. Συγκεκριμένα, το πλέγμα δρομολογίων του νέου Προαστιακού Θράκης έχει ως εξής:
1671/1672 Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη
1673/1674 Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη
1675/1676 Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη
1677/1678 Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη – Αλεξανδρούπολη
Με την έναρξη του Προαστιακού Θράκης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αποδεικνύεται συνεπής στον πάγιο στόχο της για ανάπτυξη των προαστιακών δρομολογίων σε περιοχές της περιφέρειας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στις ίδιες περιοχές.
Με τον προαστιακό θα ενώνονται οι πρωτεύουσες των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου. Θα υπάρχουν ημερησίως 22 δρομολόγια, 11 από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή και Ξάνθη και άλλα 11 από Ξάνθη προς Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη και σε συνδυασμό με τα καθημερινά διαπεριφερειακά δρομολόγια από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη, θα δημιουργήσουν ένα πλήρως αποδοτικό και ανταγωνιστικό πλέγμα δρομολογίων.
Τα δρομολόγια του προαστιακού θα σταματάνε, επίσης, σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς μεταξύ Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, δηλαδή Μέστη, Συκοράγχη, Κίρκη, Ίασμος, Πολύσιτος.
Το εισιτήριο θα είναι χαμηλό και προσιτό για όλους τους επιβάτες και θα ξεκινάει από 80 λεπτά
*Αλεξανδρούπολη-Κίρκη 1 ευρώ
*Αλεξανδρούπολη- Μέστη 1,60 ευρώ
*Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή 2,50 ευρώ
*Κομοτηνή-Ίασμος 0,80 ευρώ
*Κομοτηνή-Ξάνθη 1,20 ευρώ
Στις τιμές αυτές των εισιτηρίων θα γίνονται και οι προβλεπόμενες εκπτώσεις, όπως μαθητές 50%, φοιτητές 25%, πολύτεκνοι 50%, φοιτητές πολυτέκνων οικογενειών 62,5% κλπ.
Η χρονική διάρκεια των δρομολογίων θα είναι
*Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη 58 λεπτά
*Κομοτηνή-Ξάνθη 32 λεπτά
Στο χρόνο αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος στάθμευσης στους ενδιάμεσους σταθμούς ενώ το τρένο που θα χρησιμοποιηθεί είναι με κλιματιζόμενες αυτοκινητάμαξες και με συνολική διαθεσιμότητα 144 καθήμενων και 166 όρθιων.
πηγη: εφημερίδα γνώμη

3 σχόλια:

  1. Μήπως σκέφτηκε κανεις και τον Βόρειο Έβρο??? ΕΛΕΟΣ....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kala gia orestiada pws tha paw tha parw apo alex/poli lewforeio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!!!ΚΑΛΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΕΚΤΗΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΛΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ads Inside Post

Comments system

Disqus Shortname

Flickr User ID